Στην υπογραφή νέας σύμβασης με το υπουργείο Αμυνας της Ολλανδίας για την προμήθεια μπαταρίας υποβρυχίου τύπου Walrus προχώρησε η εταιρεία Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου Olympia συμφερόντων Πάνου Γερμανού.

Η εν λόγω ανάθεση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς για τρίτη φορά η εταιρεία κέρδισε διαγωνισμό του υπουργείου Αμυνας της Ολλανδίας, ανταγωνιζόμενη τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Ο διεθνής διαγωνισμός ανακοινώθηκε φέτος τον Ιούνιο και η σύμβαση υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο.

Με επίκεντρο τη μονάδα παραγωγής της στο Νέο Ολβιο Ξάνθης η εταιρεία Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των συσσωρευτών υποβρυχίων και συναγωνίζεται τους γίγαντες του κλάδου. Μάλιστα με την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει και έχοντας αναπτύξει 25 διαφορετικούς τύπους στοιχείων μπαταριών, η Sunlight έχει παραδώσει περισσότερα από 60 σετ μπαταριών υποβρυχίων στο Πολεμικό Ναυτικό διαφόρων χωρών, ξεπερνώντας συνολικά την προμήθεια/κατασκευή 25.000 στοιχείων. Η εταιρεία Sunlight έχει προμηθεύσει με μπαταρίες υποβρυχίων χώρες όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Περού, η Ουκρανία, η Αίγυπτος, το Πακιστάν, η Νότια Αφρική, ο Ισημερινός και η Κορέα.