Σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων είχε σήμερα στην Κομοτηνή ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ο οποίος επισκέφθηκε το παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον πρύτανη του Δ.Π.Θ. καθώς και το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Κουίκ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δημιουργήσει κέντρο καταγραφής – υποδοχής προσφύγων στον Έβρο, γιατί όπως υποστήριξε, «άλλο τα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και άλλο τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο, που ονομάζονται και τριεθνικά, ζητώντας ταυτόχρονα να κατεβούν οι τόνοι από όλους, «για το ειδικό-τεχνικό αυτό θέμα», όπως το χαρακτήρισε, «για το οποίο η Ευρώπη κατάλαβε επιτέλους ότι είμαστε και σύνορα δικά της και όχι μόνο της Ελλάδας».

Ο κ. Κουίκ απαντώντας σε επισημάνσεις του προέδρου του παρατήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, σημείωσε ότι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη δεν έχει μεταβληθεί και παραμένει σταθερά αρνητική εξαιτίας των επιπτώσεων που προκύπτουν στην περιοχή για το περιβάλλον.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Επικρατείας με αφορμή την περίπτωση επίορκου υπαλλήλου του νοσοκομείου Κομοτηνής και την πιθανότητα επιστροφής στην θέση του, δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι «δεν θα μπορούσε ως πολίτης και ως πρώην δημοσιογράφος αλλά και ως στέλεχος των ΑΝΕΛ να δεχθεί επίορκους πίσω στην κρατική μηχανή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από