Η πρώτη παραγγελία έγινε στο λογοτεχνικό του ντεμπούτο το 1953, το «Casino Royale». Κατόπιν, η επισήμανση «κουνημένο, όχι ανακατεμένο», που ο Τζέιμς Μποντ απηύθυνε σε όσους χρειάστηκε να του σερβίρουν ένα ντράι μαρτίνι, έγινε μια από τις δημοφιλέστερες κινηματογραφικές ατάκες.

Διόλου παράξενο λοιπόν που οι θαυμαστές του έμειναν άναυδοι όταν τον αντίκρισαν να πίνει μπίρα στην τελευταία ταινία της σειράς, «Skyfall», λόγω συμφωνίας με την Heineken. Ευτυχώς που η επόμενη, με τίτλο «Spectre», τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο εξαιτίας μιας νέας, παράλληλης συμφωνίας με τη βότκα Belvedere.

Ο 007 φέρεται να πίνει και πάλι το αγαπημένο του κοκτέιλ σε μια «βρώμικη» (dirty martini) εκδοχή, που περιέχει βότκα, βερμούτ, μια ελιά και λίγη άλμη. Το ποτό καταναλώνεται από τον Ντάνιελ Κρεγκ (φωτογραφία) σε μια σκηνή που μοιράζεται με τη Λεά Σεϊντού και δεν αναμένεται να εκτοπίσει εντελώς την μπίρα.

ηθοποιός πάντως μάλλον ακολουθεί υγιεινότερο λάιφσταϊλ: «ξεπατώνομαι στη δουλειά που γίνεται όλο δυσκολότερη» έλεγε σε συνέντευξη, ερωτώμενος για τις απαιτήσεις του ρόλου. «Ετσι είναι όμως η ζωή. Θα συνεχίσω για όσο ακόμη αντέχω σωματικά».