Η ανάγκη ευαισθητοποίησης της κρατικής μηχανής αλλά και της κοινωνίας για τα θέματα οδικής ασφάλειας στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τάσο Ιαβέρη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ώστε να τους ενισχύσει και να ευαισθητοποιηθούν, αυτοί που πρέπει να ευαισθητοποιηθούν.

Εξήρε τον ρόλο και την πρωτοβουλία του Τάσου Ιαβέρη, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που προέρχεται από έναν άνθρωπο που εργάζεται αφιλοκερδώς και που δείχνει και το μέγεθος της κοινωνικής ευαισθησίας του.

Αναφερόμενος στην ουσία αυτής της προσπάθειας, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι αφορά την προστασία του ίδιου του ανθρώπου, και συμβαδίζει με αυτό που η ίδια η πολιτιστική μας παράδοση και το Σύνταγμά μας ορίζει, δηλαδή να προστατεύσουμε την αξία του ανθρώπου και να του επιτρέψουμε να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του.

Δευτερευόντως, όπως είπε ο Πρόεδρος, είναι και ένα πολύ μεγάλο ζήτημα Εθνικού Συστήματος Υγείας και εθνικής Οικονομίας, αλλά είναι δεύτερο αυτό το ζήτημα,είναι απόρροια του πρώτου, για το οποίο αξίζει τον κόπο αυτή η προσπάθεια.

Ο Τάσος Ιαβέρης, αφού υπενθύμισε το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει επί του θέματος ο κ. Παυλόπουλος και κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, κάλεσε τον Πρόεδρο να ασκήσει όποια πίεση μπορεί, προκειμένου να γλυτώσουμε ανθρώπους, από τον θάνατο, την αναπηρία, tη δυστυχία αλλά και την σπατάλη δημοσίου χρήματος από τα Τροχαία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από