Προτεραιότητα για το υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί η καταπολέμηση της Διαφθοράς όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος από σήμερα είναι αναπληρωτής υπουργός για θέματα Καταπολέμησης Διαφθοράς.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους εισαγγελείς οι οποίοι πριν από λίγο καιρό μετά από πέντε χρόνια ηχηρής απουσίας της δικαιοσύνης έκαναν, όπως είπε, το αυτονόητο και πήρε μια κατάθεση από μάρτυρα εννοώντας τον Ερβε Φαλτσιανί.

Νίκος Παρασκευόπουλος: Μεγάλη ευθύνη που βρισκόμαστε εδώ και πάλι με τον Παπαγγελόπουλο με καθήκοντα τα οποία εν μέρει είναι συνέχεια των προηγουμένων. Τιμή αλλά και ευθύνη. Μέχρι τώρα δεν είχαμε πολλές δυνατότητες για δημιουργικό έργο λόγω της οικονομικής δυσκολίας αλλά και του λίγου χρόνου ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία.

Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε για τη δικαιοσύνη που είναι κλειδί της εύρυθμης κοινωνικής ζωής. Ξερετε ότι έγινε η αρχη μιας προσπάθειας για βασικά ζητήματα της δικαιοσυνης, οπως καταπολέηση της διαφθοράς. Εγινε μια σημαντική προσπαθεια για καταπολέμηση της διαφθοράς στη Γαλλια με επισκεψη εισαγελεων που προωθησε την υποθεση Λαγκαρντ. Το υπουργείο με τη δραστηριότητα του χρόνου της υπηρεσιακής δεν ειναι εκεί που το αφησαμε , πηγε παρακάτω. Η επιταχυνση ειναι το βασικό ζητημα, τωρα πρέπει να προχωρήσουμε ταχυτερα. Εγινε η προσπάθεια στις φυλακές αλλά τωρα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες δομές, διότι την κοινωνία απο την εγκληματικότητα προφυλάσει είναι οι δομές εντός και εκτός ώστε να επανενταχθεί. Οποιος ειναι ξένο σώμα θα επανενταχθεί μέσω συμμοριών. Πρέπει να στησουμε ποιοτικές δομές. Προτρραιότητα μας ειναι , όπως ειπε και ο πρωθυπουργός, η καταπολέηση της διαφθοράς. Υπάρχει η εγγύηση της ηγεςίας του κ.Παπαγγελόπουλου σε αυτό τον τομέα, ο οποίος ήδη έχει δώσει πολύ σημαντικά δείγματα γραφής.

Η δικαιοσύνη και εγώ χρωστούμε πολλά στον κ. Παπαγγελόπουλο, όπως και στους άλλους συνεργάτες.

Δημ. Παπαγγελόπουλος: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά του λόγια αν και υπερβολικά. Χαίρομαι που επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή μου ότι θα του παραδώσω και πάλι. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του Πρωθυπουργού και ελληνικού λαού. Για μια δικαιοσύνη ανεξάρτητη όσο γίνεται και με ανθρώπινο πρόσωπο. Ανεξάρτητη γιατί αυτή είναι η επιθυμία των ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων. Μετά από 5 χρόνια ηχηρής απουσίας της δικαιοσύνης οι ελληνες εισαγγελείς είναι άξιοι συγχαρητηρίων που εξέτασαν έναν μάρτυρα.