Ο σύρος πρόσφυγας στον οποίο έβαλε τρικλοποδιά η ουγγαρέζα εικονολήπτρια προσκλήθηκε να πάει στην Ισπανία για να δουλέψει σε σχολή προπονητών ποδοσφαίρου, αφού η ιστορία του έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο.

Τα βίντεο που εικονίζουν τον άνδρα να πέφτει με το παιδί του στα χέρια, καθώς δεκάδες πρόσφυγες προσπαθούν να διαφύγουν από τους αστυνομικούς στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία προκάλεσαν σάλο στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα.

Η εικονολήπτρια, που εργαζόταν για ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Ουγγαρίας -απολύθηκε μετά τον σάλο που προκάλεσε η πράξη της.

Ο επικεφαλής μιας σχολής προπονητών ποδοσφαίρου στη Χετάφε, δήλωσε ότι ο άνδρας αυτός έκανε την ίδια δουλειά στη Συρία.

«Είχαμε την ιδέα να βοηθήσουμε έναν συνάδελφο προπονητή» δήλωσε ο Μιγκέλ Ανχελ Γκαλάν, ο διευθυντής της σχολής Cenafe, στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, η τοπική κυβέρνηση θα προσφέρει στον άνδρα στέγη. Ο ίδιος ταξιδεύει μαζί με τον γιο του, Σαΐντ.

Σύμφωνα με τον Γκαλάν, η σχολή προπονητών θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Σύρο, τον γιο του, καθώς επίσης τη σύζυγό του, την κόρη του και τον άλλο του γιο, που βρίσκονται στην Τουρκία, να λάβουν άσυλο στην Ισπανία.

Η Μαδρίτη έχει δεσμευθεί να υποδεχθεί πάνω από 17.000 πρόσφυγες από τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη αφού εγκατέλειψαν τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές.