Θύμα ιστορικής ήττας έπεσε η Αρσεναλ και ο προπονητής της Αρσέν Βενγκέρ στο στάδιο Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ. Η τοπική Ντιναμό πέτυχε την πρώτη νίκη στην ιστορία της επί αγγλικής ομάδας με 2-1 και ταυτόχρονα υποχρέωσε τον Βενγκέρ στην 50ή ήττα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για προπονητή.

Η μεγάλη επιτυχία των Κροατών που ήρθε ύστερα από 5.831 ημέρες μετά την τελευταία τους νίκη στη διοργάνωση, κάνει άνω κάτω τον 6ο όμιλο και φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό.

Η βραδιά δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για τους Κανονιέρηδες που είδαν αρχικά (24′) τον Τσάμπερλεϊν να σημειώνει αυτογκόλ και στη συνέχεια (40′) τον Ζιρού να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Γάλλος όπως επίσης οι τραυματίες Γουίλσιρ και Γουέλμπεκ θα απουσιάσουν από το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο.

Το δεύτερο γκολ των Κροατών πέτυχε με κεφαλιά ο Φερνάντες και το σκορ έκλεισε ο Γουόλκοτ στο 79′.

Η ήττα της Αρσεναλ ολοκλήρωσε μια πολύ κακή πρεμιέρα των αγγλικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού πρώτη φορά τρεις εκπρόσωποι της Γηραιάς Αλβιώνος (μαζί και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ) γνώρισαν την ήττα.

n Το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς στη Ρώμη ανάμεσα στη Ρόμα και την Μπαρτσελόνα επιφύλασσε και ένα ανάλογο των προσδοκιών γκολ. Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι πήρε την μπάλα λίγο πριν από τη μεσαία γραμμή από τη δεξιά πλευρά και 55,5 μέτρα μακριά από την εστία του Τερ Στέγκεν εξαπέλυσε κεραυνό που αιφνιδίασε τον γερμανό πορτιέρο, ο οποίος είδε έντρομος την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Πρόκειται για ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχουν μπει στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Φλορέντσι, ο οποίος με αυτό το τέρμα ισοφάρισε το γκολ του Σουάρες, έζησε την ανάλογη αποθέωση από τους τιφόζι.

«Ενιωσα συγκινημένος όταν είδα στο βίντεο το γκολ που πέτυχα. Ανεβήκαμε το Εβερεστ και σταματήσαμε την πιο δυνατή ομάδα του κόσμου» δήλωσε ο πρωταγωνιστής της βραδιάς στην Αιώνια Πόλη. Ο μικρόψυχος Σουάρες χαρακτήρισε το εντυπωσιακό γκολ «τυχερό».

Το τελικό 1-1 θεωρείται αναμενόμενο σκορ αφού η Μπάρτσα, ως κάτοχος του τίτλου, έρχεται πάντα ισόπαλη στην πρεμιέρα με ιταλικές ομάδες.

Ο Μέσι δεν σκόραρε, αλλά πέτυχε ακόμα ένα ρεκόρ καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης (28 ετών και 58 ημερών) που μπήκε στο κλαμπ όσων έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον 100 φορές στη διοργάνωση.

n Η Τσέλσι ξέσπασε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά ο Εντέν Αζάρ δεν απέφυγε την καζούρα αφού σε εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα, για κάποιους στο φεγγάρι, για άλλους στον κήπο ενός σπιτιού μερικά χιλιόμετρα παρακάτω. Γουίλιαν, Οσκαρ, Κόστα και Φάμπρεγας χρίστηκαν σκόρερ, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Τζον Τέρι, γεγονός που προμηνύει φουρτούνες στους Μπλε.