Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή και το Ποτάμι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφέροντας ως προϋπόθεση ο λαός να δώσει την εντολή για μια τέτοια σύμπραξη και τα δύο κόμματα να απεγκλωβιστούν από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτές Α’ Αθηνών, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, δηλαδή συνεργασία με τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι εκδοχή του σχεδίου της «αριστερής παρένθεσης» αφού «δεν θα μας επέτρεπε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και αφετέρου θα έμπαζε από την πίσω πόρτα δυνάμεις που ο λαός εκπαραθύρωσε στις προηγούμενες εκλογές και το δημοψήφισμα».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι, ο Αλέκος Φλαμπουράρης σημειώνει: «Δύο είναι οι προϋποθέσεις: α) Ο ελληνικός λαός στις εκλογές, αντίθετα από ό,τι τον καλούμε να πράξει, να δώσει εντολή για μια τέτοια σύμπραξη. β) Το ΠΑΣΟΚ ή/και το Ποτάμι να αποφασίσουν να απεγκλωβιστούν από τα πρόσωπα, τις θέσεις και τις συμμαχίες που υπερασπίζονται και προωθούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με την εταιρία «Διάτμηση» επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για μια «πολιτικά καθοδηγούμενη και συκοφαντική επίθεση».