Την ώρα που στην Τουρκία το Κουρδικό έχει πάρει φωτιά, με συγκρούσεις και περιοριστικά μέτρα στις νοτιοανατολικές επαρχίες που μετατρέπονται ακόμη και σε στοχοποίηση του φιλοκουρδικού HDP, η χώρα πλησιάζει στις κάλπες με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να ζητά αυτοδυναμία του AKP λέγοντας πως μόνο έτσι «μπορεί να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και οι οικονομικές προκλήσεις».

Ο Νταβούτογλου επανεξελέγη ομόφωνα στην ηγεσία του ΑΚΡ, ως ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση.

«Η μονοκομματική κυβέρνηση είναι αναγκαία τόσο για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία όσο και για να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές προκλήσεις» είπε ο Νταβούτογλου ενώπιον χιλιάδων στελεχών και υποστηρικτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο συνέδριό του στην Άγκυρα.

Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου το AKP έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που είχε επί δώδεκα χρόνια στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ελπίζει όμως ότι θα την ανακτήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Οδεύουμε προς τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου με τη φιλοδοξία να συγκροτήσουμε μια σταθερή κυβέρνηση, να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων» είπε ο Νταβούτογλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από