Ξεκίνησε στην Κάσο η 8η Διεθνή Συνάντηση Λύρας και Οργάνων με Δοξάρι, η οποία είναι αφιερωμένη στους οργανοπαίκτες του νησιού, που δεν βρίσκονται πια κοντά στους ανθρώπους και τους φίλους του.

Πρόκειται για μια πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα με παραδοσιακά όργανα και τραγούδια. Το Διεθνές Φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει έως και τις 11 Σεπτεμβρίου και το διοργανώνουν οι τοπικοί σύλλογοι και ο Δήμος του νησιού.

Το πρόγραμμα θα ξεκίνησε την Τετάρτη (9/9), στις 20:00, στην αυλή του Αγίου Φανουρίου, στην περιοχή της Καθίστρας, στην Αγία Μαρίνα.

Την Πέμπτη (10/9), στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων γυμνασίου και λυκειακών τάξεων της Κάσου, έχει προγραμματιστεί ημερίδα με θέμα: «Η λύρα και τα όργανα με δοξάρι στην Ελλάδα». Το απόγευμα στις 8, στην αυλή του Αγίου Φανουρίου, θα δοθούν οι τιμητικές διακρίσεις και θα συνεχιστεί το γλέντι με τα παραδοσιακά όργανα και χορευτικά.

Την Παρασκευή (11/9), στις 8 το απόγευμα, στην αυλή του Αγίου Φανουρίου, θα εμφανιστούν παραδοσιακά συγκροτήματα και χορευτικά, ενώ η βραδιά θα κλείσει με ελεύθερο γλέντι και τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.

Εκτός από την διοργανώτρια – οικοδέσποινα Κάσο στη διεθνή μουσική συνάντηση συμμετέχουν συγκροτήματα από την Κάτω Ιταλία, Μακεδονία (Δράμα), Ικαρία, Κρήτη, Ρόδο,Χάλκη, Κύπρο, Κωνσταντινούπολη, Κάρπαθο, και τονΠόντο.