Προπληρωμένες κάρτες για αγορά της σχολικής ύλης σε μαθητές πολύτεκνων οικογενειών διέθεσε ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ανακουφίζοντας έτσι τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. 

Συγκεκριμένα, η «Αποστολή» προχώρησε στην παράδοση 1.112 ειδικών προπληρωμένων καρτών για αγορά των σχολικών ειδών αξίας 40 ευρώ από ελληνική αλυσίδα καταστημάτων, σε μαθητές από οικογένειες πολυτέκνων οικογενειών με πολύ χαμηλό εισόδημα.

Στόχος της ενέργειας - όπως ανακοίνωσε ο φιλανθρωπικός οργανισμός - ήταν «να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση και την υποστήριξη των οικογενειών ενώ ταυτόχρονα να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την ακαδημαϊκή χρονιά με όλα τα απαραίτητα εφόδια».

Οι πολύτεκνες οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι μέλη της ΕΠΑ (Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών), της ΠΕΦΙΠ (Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων), αλλά και πολυμελείς οικογένειες που εξυπηρετούνται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της «Αποστολής» στον Ταύρο, στη Καλλιθέα και στο Ν. Ηράκλειο.

Αναφερόμενος στη δράση ο γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε πως «σκοπός της «Αποστολής» είναι να στηρίξει την οικογένεια, κυρίως οικογένειες πολυτέκνων, αλλά και τα παιδιά». Όπως πρόσθεσε «δεχθήκαμε πάρα αιτήματα οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σχολικά είδη στα παιδιά τους. Ανταποκρινόμενη σε αυτά τα αιτήματα η «Αποστολή», η Αρχιεπισκοπή, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο βρίσκονται σήμερα εδώ για να δώσουν κάρτες με τις οποίες οι γονείς θα μπορούν να αγοράσουν σχολικά είδη για τα παιδιά. Η πρόοδος της ελληνικής οικογένειας, κυρίως όμως, η πρόοδος της νέας γενιάς, είναι αυτή που μας δίνει ελπίδα για το μέλλον».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιεί η «Αποστολή», χρηματοδοτούν οι IOCC/ John L. Santikos Foundation of the San Antonio Area Foundation.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από