Η νεαρή γυναίκα που εκτίνει πολυετή ποινή κάθειρξης επειδή παραμόρφωσε με οξύ τον πρώην εραστή της θα μπορεί να βλέπει το νεογέννητο μωρό της μία φορά την ημέρα, εν αναμονή της οριστικής δικαστικής απόφασης που θα κρίνει την τύχη του παιδιού της, αν δηλαδή θα δοθεί για υιοθεσία ή όχι.

Η 23χρονη Μαρτίνα Λεβάτο και ο σύντροφός της Αλεξάντερ Μπόατσερ, 30 ετών, καταδικάστηκαν τον Ιούνιο σε κάθειρξη 14 ετών για την επίθεση στον πρώην φίλο της, την οποία χαρακτήρισαν ως μια πράξη «κάθαρσης» εν αναμονή της γέννησης του παιδιού τους.

Κατόπιν εντολής της εισαγγελίας ανηλίκων ο γιος της Λεβάτο απομακρύνθηκε από τη μητέρα του αμέσως μετά τη γέννησή του, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς το Σάββατο. Δεν δόθηκε στην 23χρονη ούτε καν το δικαίωμα να τον κρατήσει στην αγκαλιά της, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία.

Στηριζόμενη στις εκτιμήσεις των ψυχιάτρων και για τους δύο γονείς του μωρού, η εισαγγελία ξεκίνησε τη διαδικασία ώστε να δοθεί το παιδί για υιοθεσία. Ωστόσο δικαστήριο του Μιλάνου, στο οποίο προσέφυγαν οι φυλακισμένοι γονείς και οι παππούδες του μικρού αγοριού, αποφάσισε την Τρίτη ότι η Λεβάτο θα μπορεί να βλέπει το παιδί της μία φορά την ημέρα μέχρι να ληφθεί τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση.