Πρόταση να περάσει στη διοργανώτρια αρχή η αδειοδότηση των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα και να παραμείνει στην ΕΠΟ το μέρος που αφορά στους συλλόγους οι οποίοι αγωνίζονται στην Ευρώπη, έθεσε στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας ο Ολυμπιακός.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, επανέφερε το θέμα του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια, με τον Γιάννη Βρέντζο, που εκπροσώπησε τους «ερυθρόλευκους», να υποστηρίζει πως οι ποινές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

Ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι θα αποστείλουν σε όλες τις ΠΑΕ τη μελέτη και τις προτάσεις τους περί διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. η εισήγηση της Λίγκας προς την ΕΠΟ, ενώ δεν ελήφθη απόφαση για ζητήματα όπως η επικύρωση της βαθμολογίας της περσινής σεζόν και η εγγραφή νέων μελών (ΑΕΚ και Ηρακλή), εξ ου και η αποχώρηση του προέδρου της Ένωσης Βαγγέλη Ασλανίδη και του νομικού εκπροσώπου της, Χάρη Γρηγορίου.

Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας δέχθηκε ως βάση συζήτησης την πρόταση του ΟΠΑΠ, αν και με κάποιες επιφυλάξεις και παρατηρήσεις, με τον Ολυμπιακό να μη συμφωνεί και να διευκρινίζει ότι δεν θα βάλει διαφήμιση της συγκεκριμένης εταιρείας στη φανέλα του, ενώ για θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου υπάρχει περίπτωση θα ζητηθεί παράταση από την Πολιτεία για δύο-τρεις εβδομάδες.

Στο επόμενο Δ.Σ., που αναμένεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, θα συζητηθεί η πρόταση του Παναθηναϊκού για το θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών, ενώ ο ΠΑΟΚ διευκρίνισε ότι θα μείνει εκτός διαπραγματεύσεων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εξωτερικού, με τον «Δικέφαλο» να καταγγέλλει ότι προβάλλονται αγώνες του πρωταθλήματος σε άλλες χώρες κι αυτό δημιουργεί διαφυγόντα κέρδη για τα μέλη του συνεταιρισμού και να ζητεί εξηγήσεις από τη διοίκηση.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ΠΑΕ-Μελών, πλην της ΠΑΕ Παναιτωλικός η οποία ψήφισε «λευκό», δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 και συναφώς δεν προκρίθηκε η εγγραφή των νέων Μελών, ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ηρακλής (συνυπολογίστηκε επίσης ότι σε αντίθεση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει καταθέσει ακόμα τα εκ του Νόμου απαραίτητα έγγραφα για την ένταξή της στη Super League, για τα οποία η εν λόγω ΠΑΕ δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει άμεσα).

2/ Το Δ.Σ. αποφάσισε να δεχθεί κατ’ αρχήν ως βάση συζήτησης την πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε., με κάποιες επιφυλάξεις και παρατηρήσεις.

3/ Το Δ.Σ. αποφάσισε όπως επιλεγεί η εταιρεία Tickethour για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

4/ Οι ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι της Super League (PWC) θα αποστείλουν προς όλες τις ΠΑΕ τη μελέτη και τις προτάσεις τους, περί διαδικασίας αδειοδότησης των ΠΑΕ, προκειμένου να αποφασιστεί στο επόμενο Δ.Σ. η εισήγηση της Super League προς την ΕΠΟ.

5/Κατόπιν αποδοχής εγγράφου αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίστηκε όπως τα θέματα τροποποίησης Κ.Ι.Μ. και έγκρισης προκηρύξεων Πρωταθλήματος 2015-16 συζητηθούν στα επόμενα Δ.Σ. και Γ.Σ.

6/ Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού προκρίθηκε ως πλέον συμφέρουσα η πρόταση της FORTHNET και αποφασίστηκε όπως η Super League εισέλθει σε διαπραγμάτευση με την εν λόγω εταιρεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. (Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαφώνησε με την εν λόγω απόφαση)».