Το γρήγορο χτύπημα στον ώμο είναι μία κλασσική χειρονομία του Αλέξη Τσίπρα προς όσους συμπαθεί ή αισθάνεται μία οικειότητα μαζί τους. Ο Πάνος Καμμένος μπορεί να το επιβεβαιώσει, μέχρι πρότινος σίγουρα και ο Γιάνης Βαρουφάκης, και από βράδυ της Τετάρτης, στον κατάλογο προστέθηκε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι μαζί με τον Γ. Τραγάκη, τον Νικήτα Κακλαμάνη και βέβαια τον Αντώνη Σαμαρά, οι παλιότεροι βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία. Τις τελευταίες μέρες, η «χαλαρή» του στάση, τα χαμόγελα αλλά και οι χειραψίες με τον Πρωθυπουργό στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, ξένισαν μερικούς, κυρίως επειδή δεν έχουν ξεθωριάσει ακόμη οι αναμνήσεις από τις ψυχρές σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, η περίπτωση Μεϊμαράκη, είναι διαφορετική. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πως επίσης δεν επιθυμεί να παραμείνει επί μακρώ στη θέση αυτή. Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής, για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία, και την Τετάρτη, κατά την κύρωσή της, η συναίνεση ήταν μονόδρομος από την πλευρά της ΝΔ.