Το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει υπογράψει την ελληνική πρόταση δεν σημαίνει καταρχήν καμία διάσταση με την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρία Χρυσοβελώνη.

Όπως είπε από ο,τι γνωρίζει, ο κ. Καμμένος δεν είχε υπογράψει και την προηγούμενη πρόταση αλλά παρέπεμψε σε ενημέρωση του προέδρου των ΑΝΕΛ στη συνεδρίαση της ΚΟ στις 12:00 ενώ στις 13:00 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «αν αναγνώσει κανείς την πρόταση, προφανώς υπάρχει μια διάσταση και διαφοροποίηση σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά και τις αμυντικές δαπάνες και δεδομένου ότι πρόκειται για κόκκινες γραμμές του κόμματος, ο κ. Καμμένος θέλει να έχει και την άποψη των μελών της ΚΟ πριν τοποθετηθεί και υπό αυτή την έννοια προφανώς γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει υπογράψει».

Για τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή είπε ότι η εξουσιοδότηση υπάρχει και έχει δοθεί και από τους πολιτικούς αρχηγούς στο συμβούλιο της Δευτέρας. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί και θα υπάρξει μια πρώτη έγκριση στην ολομέλεια που θα συνεδριάσει σήμερα.

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για πρόταση της κυβέρνησης ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι οι ΑΝΕΛ στήριξαν όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης.