Για αισιόδοξα μηνύματα που φέρνουν την κυβέρνηση κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους της έκανε λόγο το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι «μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Ήδη από χθες υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα ότι είμαστε στο σωστό δρόμο έτσι ώστε να επέλθει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν».

Και συνέχισε: «Στο Eurogroup θα έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια που θα δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε συμφωνία. Είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή και από τον κ. Τσακαλώτο και το οικονομικό επιτελείο».

Σχετικά με τις επερχόμενες διαδικασίες ανέφερε ότι «θα γίνει κάποια τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή, οπότε θα είναι και η πρώτη συζήτηση, θα γίνει και το EuroWorking Group, οπότε μέχρι το Σάββατο στην ουσία θα γνωρίζουμε», ενώ αναγνώρισε ότι ενδεχομένως αν όλα πάνε καλά δεν γίνει η σύνοδος κορυφής της Κυριακής.

«Το ζητούμενο είναι να έχει υπάρξει όλη η απαραίτητη προεργασία και σε συνεννόηση με τα άλλα επιτελεία των άλλων υπουργών Οικονομικών αλλά και με τους αξιωματούχους του Eurogroup έτσι ώστε η πρόταση η οποία θα φθάσει στο Eurogroup να είναι μια πρόταση με όλα αυτά τα εχέγγυα τα οποία θα καταλήγουν σε μια θετική κατάληξη», τόνισε.