Κατηγορηματικά διέψευσαν, τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και το Ποτάμι το δημοσίευμα της γερμανικής Bild περί ανασχηματισμού μετά την ψήφιση της συμφωνίας. Κατά το δημοσίευμα, ο ανασχηματισμός θα περιλαμβάνει έξοδο των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και είσοδο του Ποταμιού.

Από τους ΑΝΕΛ, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουικ διάβασε την εξής ανακοίνωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Οι ΑΝΕΛ σε τέτοιες στιγμές εθνικής υπευθυνότητας δεν θα μπούμε στη λογική της προβοκάτσιας.

» Η σημερινή συνεργασία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν απόλυτα δομημένη, όπως κάθε φορά, στη βάση της εξαιρετικής κυβερνητικής συνεργασίας μας.

» Σας παραπέμπω, επίσης και στις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά την έξοδό του το πρωί (της Πέμπτης) από το Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα είναι και πάλι εδώ, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

» Οι ΑΝΕΛ έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η επερχόμενη συμφωνία είναι μονόδρομος και δουλεύουμε ως κυβερνητικός εταίρος με απόλυτη συνέπεια μέσα στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος των πέντε πολιτικών αρχηγών.»

«Ξαναζεσταμένα σενάρια σερβίρουν μερικές φορές στην Ευρώπη», αναφέρει σε σχόλιό του το Ποτάμι, διαψεύδοντας το δημοσίευμα.

«Ας σοβαρευτούμε. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή» συμπληρώνεται στο σχόλιο.