Με φειδώ εκτελούν τις παραγγελίες των νοσοκομείων και οι προμηθευτές υλικών, καθώς το στοκ στις αποθήκες τους επαρκεί για 20 – 30 ημέρες, με στόχο να διασφαλίσουν την αγορά με απαραίτητα υλικά.

Ειδικότερα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατροτεχνολογικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι «την κρίσιμη αυτή περίοδο για την οικονομία και την χώρα, τα μέλη του πασχίζουν να συνεχίσουν την απρόσκοπτη προμήθεια των Νοσοκομείων με τα απαραίτητα υλικά».

Και επισημαίνει ότι επειδή η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με εισαγωγές Ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι ακόμη στην φάση της υλοποίησης και δεν έχει ακόμη λειτουργήσει από τις Τράπεζες, «ενημερώνουμε ότι τα αποθέματα των εταιρειών-μελών του ΣΕΙΒ, επαρκούν για 20 – 30 ημέρες, πλην ορισμένων εξειδικευμένων υλικών όπου πιθανόν να έχουν ήδη εμφανιστεί ελλείψεις στα Νοσοκομεία».

Στο μεταξύ, την αγωνία του εκφράζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Νίκος Πλατανησιώτης, καθώς οι προμήθειες (σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό) στο Τζάνειο, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στο Μεταξά, επαρκούν για 30 μέρες. Ο ίδιος προειδοποιεί ότι μοιραία θα αναβληθούν ακόμη και χειρουργεία.