Το κλείσιμο των τραπεζών προκαλεί ανησυχία στους ακτοπλόους αφού ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να ματαιωθούν δρομολόγια εξαιτίας της αδυναμίας πληρωμής των καυσίμων.

«Η μεταφορά των χρημάτων έχει δυσκολέψει πολύ και αυτό προκαλεί πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των πλοίων», λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα. « Πρόβλημα στον ανεφοδιασμό συνεπάγεται και μείωση του αριθμού των δρομολογίων».

Την ίδια ώρα, ο περιορισμός που έχει επιβληθεί στην ανάληψη χρημάτων από τις τράπεζες έχει ως αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους γεγονός που αποτελεί πλήγμα τόσο για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες όσο και για την τουριστική κίνηση των νησιών. Παράλληλα, έχει πέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο ρυθμός των κρατήσεων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, όπως λένε άνθρωποι της ακτοπλοΐας, ότι τη Δευτέρα ταξίδεψαν από τον Πειραιά για τις Δυτικές Κυκλάδες λιγότεροι από 20 επιβάτες. Έτσι, το αυριανό δρομολόγιο θα εκτελεστεί με ένα από τα δυο επιβατηγά πλοία που έχουν δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο, Κίμωλο, Μήλο.