Στη δημοσιοποίηση των προτάσεων των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση προβαίνει η Κομισιόν, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, 5 Ιουνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης του ελληνικού λαού, η Κομισιόν δημοσιοποιεί τις προτάσεις των θεσμών, οι οποίες αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης με τις ελληνικές αρχές, κατά τη διάρκεια της 8ης, 14ης , 22ης και 25ης Ιουνίου του 2015.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη έως και την Παρασκευή το βράδυ.Μέχρι τότε, επισημαίνει, όλες οι πλευρές κατανοούσαν την ανάγκη επίτευξης ενός συμβιβασμού για την Ελλάδα,« που δεν θα περιελάμβανε μόνο μέτρα, αλλά θα διευθετούσε τόσο τις μέλλουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όσο και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα, οι προτάσεις των θεσμών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, περιελάμβανε την παροχή ενός πακέτου βοήθειας για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας, την προώθηση της ανάπτυξης, την τόνωση της ανάκαμψης και την αύξηση των επενδύσεων.

«Ωστόσο», καταλήγει η Κομισιόν, «η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών δεν οριστικοποιήθηκε εξαιτίας της μονομερούς απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης το βράδυ της 26ης Ιουνίου».

Διαβάστε εδώ τις προτάσεις:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από