Έπειτα από τις δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες, η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να συνεδριάσουν εκτάκτως εντός της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να αποφευχθεί ένα Grexit.

Ο πρόεδρός των Ευρωσοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα τονίζει με ανακοίνωσή του ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η Grexit». Το ζητούμενο εξακολουθεί να είναι «ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός» επισήμανε.

«Οι διαφορές μεταξύ των προτάσεων των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να γεφυρωθούν» υποστηρίζουν οι Σοσιαλιστές, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο ως διαμεσολαβητής.

Στην ανακοίνωση των Σοσιαλιστών αναφέρεται, επίσης, ότι «μια τεράστια χρηματοπιστωτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταστροφή είναι επικείμενη, αν η Ελλάδα αποκοπεί από χρηματοοικονομικές ροές και βγει έξω από την ευρωζώνη» και ότι «οι αλυσιδωτές επιπτώσεις μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο»

Όσοι αντιμετωπίζουν το σημερινό αδιέξοδο καθαρά ως χρηματοπιστωτική κρίση παίζουν με τη φωτιά δίπλα σε ένα βαρέλι μπαρούτι, καταλήγει η ανακοίνωση.