Τη θέση ότι η τελική πρόταση συμφωνίας πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και με βάση τη βιωσιμότητά της, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους της ανάπτυξης και του χρέους, ανέπτυξε ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Στην εισήγησή του ο κ. Κορωνάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε απίστευτους εκβιασμούς και πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας.

Πρόσθεσε ότι η νέα συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης αποδεικνύει την θέλησή για λύση αν και περιλαμβάνει και επώδυνα στοιχεία που βρίσκονται στα όρια των αντοχών της κοινωνίας, όπως μέχρι σήμερα συλλογικά έχουμε περιγράψει.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά στρώματα και όχι τα φτωχά, ενώ χαρακτήρισε παράλογες τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.