Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κόπα Αμέρικα και, μάλιστα, ως πρώτη από τον 1ο όμιλο του τουρνουά, πανηγύρισε η «οικοδέσποινα», Χιλή, που διέλυσε με 5-0 τη Βολιβία. Στο άλλο ματς του ομίλου ο Ισημερινός έκανε την έκπληξη και νίκησε με 2-1 το Μεξικό. Οι νικητές έχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στους προημιτελικούς, ενώ οι Μεξικανοί επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Η Χιλή έκανε το καλύτερό της ματς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και πήρε το εισιτήριο για τη συνέχεια, όπου στις 24 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο καλύτερο τρίτο. Από την άλλη, η Βολιβία, παρά τη συντριβή της προκρίθηκε ως δεύτερη και θα παίξει την προσεχή Πέμπτη (25/06) με το δεύτερο του 3ου ομίλου, όπου γίνεται μεγάλη μάχη (μετά από 2 αγωνιστικές οι Βραζιλία, Βενεζουέλα, Περού και Κολομβία ισοβαθμούν στους 3 βαθμούς).

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Αράνγκις (3΄, 66΄), Αλέξις Σάντσες (38΄), Μεδέλ (78΄) και Ραλδές (86΄ αυτογκόλ).

Με βασικό τον Κριστιάν Νομπόα του ΠΑΟΚ, ο Ισημερινός επικράτησε με 2-1 του Μεξικού και διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης (ως τρίτος καλύτερος).

Η νίκη του Ισημερινού με τα γκολ των Μπολάνιος στο 26΄ και Βαλένσια στο 57΄ είχε ως συνέπεια τη μαθηματική πρόκριση των Αργεντινής και Παραγουάης από το 2ο όμιλομ ομάδων που έχουν 4 βαθμούς μετά από 2 αγωνιστικές. Οι Μεξικανοί πήγαν με βλέψεις σην Χιλή, αλλά φεύγουν νωρίς-νωρίς από το Κόπα Αμέρικα. Το γκολ με το οποίο μείωσαν το σκορ πέτυχε στο 64΄ με πέναλτι ο Ραούλ Χιμένες.