Πρόωρο τέλος έχει το Κόπα Αμέρικα για το μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας, Νεϊμάρ. Ο άσσος της Μπαρτσελόνα θα χάσει την υπόλοιπη διοργάνωση, καθώς του επιβλήθηκε ποινή αποκλεσιμού τεσσάρων αγωνιστικών για την αποβολή του στο παιχνίδι με την Κολομβία.

Ο 23χρονος επιθετικός είδε την κόκκινη κάρτα για το διαπληκτισμό που είχε με παίκτες της Κολομβίας, μετά την ήττα της «σελεσάο» με 0-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του τουρνουά. Αρχικά τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και θα έχανε το τελευταίο ματς του γκρουπ με τη Βενεζουέλα (ξημερώματα Κυριακής).

Ωστόσο, η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας Νότιας Αμερικής επανεξέτασε την υπόθεση και αποφάσισε να αυξήσει την τιμωρία στο νεαρό σταρ. Ο Νεϊμάρ, προφανώς και δεν είχε ξεχάσει το «δολοφονικό» χτύπημα που δέχτηκε από τον αμυντικό της Κολομβίας, Ζουνίγια, στη διάρκεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα να χάσει την υπόλοιπη διοργάνωση.

Σε συνδυασμό με την απογοήτευσή του από την ήττα με 0-1 από την Κολομβία, με το σφύριγμα της λήξης κλώτσησε τη μπάλα προς τον Πάμπλο Αρμέρο, ενώ στη συνέχεια χτύπησε με το κεφάλι αντίπαλό του που του ζήτησε… τα ρέστα κι ακολούθησε γενική σύρραξη.

Στον επιθετικό της Κολομβίας, Κάρλος Μπάκα, που επίσης συμμετείχε στα επεισόδια και αποβλήθηκε επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών, ενώ και οι δύο παίκτες έχουν το δικαίωμα της προσφυγής.