Ισόπαλο 0-0 τέλειωσε το φιλικό παιχνίδι Πολωνίας-Ελλάδας στο Γκντανσκ, με την ελληνική ομάδα να κάνει αυτή τη φορά αξιοπρεπή εμφάνιση.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ελληνική ομάδα θα συμπεριληφθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, μαζί με Ουκρανία, Σκωτία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σουηδία, Αλβανία, Σερβία και Β. Ιρλανδία.

Λίγες ημέρες μετά την ήττα-ντροπή από τα Νησιά φερόε, η Εθνική εμφανίστηκε πιο σοβαρή, με καλύτερη λειτουργία στην άμυνα και μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι της.Ο Σέρχιο Μαρκαριάν έδωσε αρκετό χρόνο για να δοκιμάσει κάποιους παίκτες συγκριτικά με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου.

Η Εθνική προσπάθησε να μην επιτρέψει στους Πολωνούς να απειλήσουν, ενώ με τη σειρά της είχε κάποιες καλές φάσεις. Στο 16′ ο τερματοφύλακας της Πολωνίας, Μπόρουτς, απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Κατσουράνη, ενώ ίδια αντίδραση είχε δέκα λεπτά αργότερα ο Καπίνο, σε σουτ του Μπόρουσιουκ. Στο 41′, η Πολωνία είχε σημαντική ευκαιρία, όταν σε κεφαλιά του Μίλικ η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά και πάλι η εθνική με προσεκτική άμυνα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Είχε μία καλή φάση για γκολ στο 72′, αλλά η μπάλα στο σουτ του Φούντα πέρασε λίγο άουτ.

Στα απρόοπτα της αναμέτρησης θα πρέπει να σημειωθεί ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Ελβετού διαιτητή Αλάιν Μπιέρι στο 29′, με τον Πολωνό Μάρτσιν Μπόρσκι να τον αντικαθιστά και να δείχνει κίτρινη κάρτα στον Σταφυλίδη στο 89΄.

Πολωνία (Ναβάλκα): Μπόρουτς (46′ Τσέζνι), Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Κομορόφσκι, Μπόρουσιουκ, Λινέτι (60′ Μαζίνκσι), Ζιελίνσκι (60′ Μιλά), Γκροσίτσκι, Μπλαστσικόβσκι (16′ Πέτσκο), Μίλικ (78′ Ρίμπους_.

Ελλάδα (Μαρκαριάν): Καπίνο (90+2′ Βελλίδης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (46′ Ταυλαρίδης), Μόρας, Βύντρα, Κατσουράνης (90+2′ Σάμαρης), Τζιόλης, Ταχτσίδης, Φούντας (77′ Κολοβός), Νίνης (71′ Νίνης), Καρέλης (60΄’Μήτρογλου).