«Είμαστε όρθιοι και δίνουμε τη μάχη για τα δίκαια του ελληνικού λαού» δήλωσε  την Παρασκευή, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. «Δεν φοβόμαστε», πρόσθεσε, «και θα παραμένουμε ανυποχώρητοι σε πιέσεις που αφορούν τις μειώσεις συντάξεων».

Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας», ενώ συνεχίζοντας ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε, ότι «οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ, ή κατά 1,8 δισ. ευρώ, και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, είναι απορριπτέες αντικοινωνικές και απάνθρωπες».

Χαρακτήρισε επίσης ως εσφαλμένα, τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για το ύψος των συντάξεων στην Ελλάδα, σε σχέση με τις συντάξεις που καταβάλλονται στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, οι συντάξεις στην Ελλάδα, έχουν υποστεί λόγω των μνημονίων μειώσεις από 35% έως 50%, με αποτέλεσμα η μέση κύρια σύνταξη να ανέρχεται στα 665 ευρώ και η μέση επικουρική στα 168 ευρώ.

Πρόσθεσε δε, ότι το 40% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις, οι οποίες είναι κάτω από τα όριο τις φτώχιας και το 60% κάτω από 700 ευρώ μεικτά.

«Με αυτά τα δεδομένα», είπε ο κ. Στρατούλης, «δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες μειώσεις οι οποίες θα οδηγούσαν στην επέκταση της ανθρωπιστικής καταστροφής».

Υποστήριξε επίσης, ότι το επίπεδο της δημόσιας χρηματοδότησης κυμαίνεται στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, και κατάληξε λέγοντας ότι οι οικονομικές δυσκολίες των ασφαλιστικών φορέων οφείλονται στην κρίση, τη μείωση των μισθών και την παράλληλη αύξηση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από