Τραυματίες είναι και οι τρεις δράστες της απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε την Παρασκευή το βράδυ σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου έπειτα από συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ληστών και αστυνομικών στην προσπάθεια των κακοποιών να διαφύγουν τη σύλληψη.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου είχαν ενημερώσει ήδη τις αρχές για το πόσα άτομα υπήρχαν μέσα στο κτίριο αλλά και τί οπλισμό είχαν, όπως είπε ο κ. Βλασιάδης, ο οποίος μίλησε για ένα «τρομακτικό» γεγονός.

Ηταν λίγο πριν τις 22:00 όταν τρεις δράστες με κουκούλες κρατώντας επιθετικά τουφέκια Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι μπήκαν στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα ενώ στον χώρο βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι.

Σε ελάχιστα λεπτά στην περιοχή έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν το ξενοδοχειακό συγκρότημα και απομάκρυναν τους τουρίστες.

Την ίδια ώρα, οι δράστες παρότι περικυκλωμένοι από τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις επίδοξοι ληστές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πληροφορίες φέρουν τον ένα να έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο, τον δεύτερο στον ώμο και τον τρίτο στα πόδια. Και οι τρεις είναι γνώριμοι των αστυνομικών αρχών.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο Καλάσνικοφ, κλοπιμαία και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία. Δύο από τους δράστες είναι Ελληνες, και ο τρίτος από την Αλβανία.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Creta Maris, Νίκος Βλασιάδης μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, για «πρωτοφανές» περιστατικό, το οποίο δεν έχουν ξαναζήσει. Όπως είπε την ώρα εκείνη το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο, και οι υπάλληλοι οδήγησαν τους πελάτες στα σημεία συγκέντρωσης.

Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά οι ληστές για να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα από το κοσμηματοπωλείο και βγαίνοντας έξω από το κτίριο, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.