«Οι συνομιλίες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε πλέον κοντά στο διάδρομο προσγείωσης», δήλωσε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

«Μου αρέσει πολύ η ελληνική τραγωδία αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει πραγματικά να περάσουμε σε ένα happy end», είπε.

«Εάν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορούμε και θα έχουμε μια κατάληξη» πρόσθεσε. Ωστόσο «δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο».

Οι διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τις τελευταίες εβδομάδες «επέτρεψαν να υπάρξει σημαντική προσέγγιση απόψεων. Υπάρχουν ακόμα αποκλίσεις, κυρίως σε αυτά που ονομάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που η Ελλάδα οφείλει να επιτύχει», εξήγησε ο Επίτροπος.

«Πρέπει πραγματικά να καταλήξουμε σε μια σταθερή συμφωνία ώστε όλα αυτά να είναι οικονομικά βιώσιμα» για την Ελλάδα, για τους πιστωτές και «για τους φορολογούμενους καθώς αυτοί είναι που τελικά θα επωμιστούν το κόστος μιας μη αποπληρωμής του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε