Ραντεβού στα αστέρια του Γιουρόπα Λιγκ, έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και εξασφάλισε τη δεύτερη προνομιούχο θέση, που σημαίνει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους της δεύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το γκολ της… επιβεβαίωσης (αφού αρκούσε και το 0-0) πέτυχε ο Ματίας Ιγκλέσιας. Καταστροφικά ολοκληρώνεται η σεζόν για τον ΠΑΟΚ, που είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει από τον Β’ προκριματικό του Europa League στις 16 Ιουλίου.

Ελάχιστες αξιόλογες φάσεις σημειώθηκαν σήμερα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τις δύο ομάδες να είναι εξαιρετικά διστακτικές. Το διακύβευμα ήταν οι… διακοπές, αφού ο ηττημένος θα αναγκαζόταν να ξεκινήσει άμεσα προετοιμασία, με το πρώτο ματς του Europa League προγραμματισμένο στις 16 Ιουλίου.

Από μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 23′ ο Σκόνδρας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το λάθος γύρισμα του Τζαβέλλα, ενώ στο 38′ ο Μακ σούταρε άουτ από ιδανική θέση για γκολ.

Θέαμα «μηδέν» στο β’ ημίχρονο. Αφενός φαινόταν από… μακριά ότι ένα γκολ θα έκρινε το ματς, αφετέρου οι γηπεδούχοι ένιωθαν απόλυτα ικανοποιημένοι και με το 0-0.

Τα πράγματα ξεκαθάρισαν οριστικά στο 77′ όταν ο Ματίας Ιγκλέσιας με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0 και έστειλε τον Αστέρα στα… αστέρια του Europa League.

Διαιτητής: Βοσκάκης

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Σανκαρέ – Τζαβέλλας, Κίτσιους, Αθανασιάδης, Τζιόλης

Κόκκινες: 90+4΄ Κουρμπέλης (από τον πάγκο), Σανκαρέ και Αθανασιάδης *

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης (82΄ Πόζογλου), Κίτσιου, Μακ, Παπαδόπουλος (70΄ Περέιρα), Κουλούρης (59΄ Σαββίδης), Αθανασιάδης.

Αστέρας (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Μουνάφο, Μπαντιμπανγκά (61΄ Ιγκλέσιας), Κουρμπέλης (87΄ Αλόκο), Μπαράλες, Ρόλε, Γιαννιώτας (75΄ Τσοκάνης).

* Οι τρεις ποδοσφαιριστές πήραν εσκεμμένα κόκκινη κάρτα, για να εκτίσουν ποινή μίας αγωνιστικής στο επόμενο πρωτάθλημα