Με δύο γκολ του Κώστα Κατσουράνη (41΄,61΄), ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι για την 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκ. Ετσι, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια κατέκτησε την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη και θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον Γ΄ προκριματικό του Europa League.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στα πλέι οφ, χωρίς κόστος για τον Παναθηναϊκό που είχε εξασφαλίσει εδώ και αρκετό καιρό την πρωτιά και τη συμμετοχή στους προκριματικούς του Champions League.

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός, καθώς για διάφορους λόγους ο Γιάννης Αναστασίου δεν είχε στη διάθεσή του τους Ταυλαρίδη, Μπούρμπο (τιμωρημένοι), τους «αδειούχους» Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Στιλ και τον Σίλντενφελντ, που αποτελεί παρελθόν από το «τριφύλλι».

Οι γηπεδούχοι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και το έδειξαν από τα πρώτα λεπτά. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ήταν πιο κινητική και στο 14΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με το Μπάλλα να αστοχεί εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, ενώ στο 16΄ ο Καρέλης βγήκε απειλητικά με μέτωπο προς την εστία του Γκορμπούνοφ, αλλά ο Κιβρακίδης πρόλαβε κι έκλεισε το οπτικό πεδίο στο διεθνή επιθετικό.

Με αντεπιθέσεις προσπαθούσε ο Παναθηναϊκός να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και δύο-τρεις φορές βγήκε με καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Καρέλης δεν ήταν αποτελεσματικός.

Τελικά, η ομάδα που «έψαξε» περισσότερο και με πιο ορθολογικό τρόπο το γκολ ήταν αυτή που το πέτυχε στο 41΄. Από τη σέντρα του Πίτου Γκαρσία ο Κατσουράνης βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και με προβολή έβαλε μπροστά τον Ατρόμητο (1-0).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Αντίθετα, οι «πράσινοι» δεν μπήκαν καθόλου… ορεξάτοι στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες που ζήτησαν το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» τη νίκη και να περιμένουν το… δώρο του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια τα κατάφερε στο 61΄, με τον Κατσουράνη να πιάνει το… ξερό σουτ μετά την λανθασμένη απόκρουση του Μαρινάκη και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη (2-0). Δυστυχώς, όμως, για τους Περιστεριώτες τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», καθώς ο Αστέρας νίκησε τον ΠΑΟΚ κι έτσι είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν την είσοδό τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μέσα από δύο προκριματικούς γύρους (3ο και πλέι οφ).

Ο υποτονικός Παναθηναϊκός του δεύτερου μέρους είχε μία μόνο καλή ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Καρέλη στο 89΄ να πλασάρει, αλλά ο Γκορμπούνοφ ήταν στη σωστή θέση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ν.Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας (67΄ Δημούτσος), Κιβρακίδης, Κοντοές, Ούμπιντες, Καραμάνος (78΄ Μπρίτο), Παπάζογλου (58΄ Ναπολεόνι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μαρινάκης, Δώνης (86΄ Στάικος), Καρέλης, Ντίνας (81΄ Αγγελόπουλος), Μαυρίας, Νίνης (62΄ Μέντες), Νάνο