Χωρίζουν οι δρόμοι του Βίτορ Περέιρα και του Λούκα Μιλιβόγεβιτς! Ο πορτογάλος τεχνικός κουνάει μαντίλι και ο σέρβος αμυντικός μέσος παραμένει στον Ολυμπιακό καθώς χθες ανακοινώθηκε η μεταγραφή του από την Αντερλεχτ έναντι του ποσού των 2,3 εκατ. ευρώ.

Στην ερυθρόλευκη λίστα για τον αντικαταστάτη του Περέιρα βρίσκεται ο τεχνικός της Skoda Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου! Η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ θα πάει στη λύση του Ρουμάνου, στην περίπτωση που επιλέξει προπονητή ο οποίος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Ηδη οι ατζέντηδες έχουν κάνει προτάσεις καταξιωμένων τεχνικών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζεται επιφυλακτικός στα «ονόματα», καθώς θεωρεί ότι οι Ζαρντίμ, Μίτσελ, Περέιρα δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του συλλόγου.

Ο Περέιρα κάθησε στον πάγκο του Ολυμπιακού για πέντε μήνες και ο λόγος της αποχώρησής του δεν έχει να κάνει με το ταξίδι του στη Σκωτία και τις επαφές που είχε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρέιντζερς. Αυτή ήταν η αφορμή. Ο βασικός λόγος της λύσης της συνεργασίας του Πορτογάλου –αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό τις προσεχείς ημέρες –είναι ότι, παρά το γεγονός της κατάκτησης του νταμπλ, οι Ερυθρόλευκοι δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Ασφαλώς δεν μπορεί για όλα να φταίει ο προπονητής όταν δεν έχει στη διάθεσή του σε νευραλγικές θέσεις της ενδεκάδας τα κατάλληλα εργαλεία.

Οσον αφορά τον Μιλιβόγεβιτς που αγωνίστηκε δανεικός τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός απέκτησε τα δικαιώματά του μετά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Η ρήτρα αποδέσμευσης του 24χρονου σέρβου αμυντικού μέσου ήταν 2,7 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιό του είναι διάρκειας τεσσάρων χρόνων.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 27χρονου εξτρέμ της Μονπελιέ Αντονι Μουνιέ. Οι Ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι έχουν βρει τη χρυσή τομή στο οικονομικό με τους Γάλλους, ενώ ο αργεντινός επιθετικός της Εστουντιάντες Γκουίντο Καρίγιο φαίνεται ότι δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Dia».