Για έβδομη φορά η Βίκυ Σταμάτη άκουσε όχι από εισαγγελέα στο αίτημά της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό η σύζυγος του Ακη Τςοχατζοπουλου δεν αποφάσισε να αποδράσει εν θερμώ, λίγες ώρες αφότου είχε απορριφθεί ανάλογο προηγούμενο αίτημά της, αλλά είχε προσχεδιάσει τη φυγή της.

Οπως σημείωσε, η αιτία της απόδρασής της δεν ήταν όπως ισχυρίστηκε ο πόθος της να αγκαλιάσει το παιδί της – αφού δεν πήγε κοντά του – αλλά η διαφυγή της.

«Η εικόνα της στο δικαστήριο, δείχνει άτομο που έχει πλήρως συγκροτημένη σκέψη και πέραν της αγανάκτησής της , δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ψυχική διαταραχή που θα μπορούσε να της προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη αν παραμείνει κρατούμενη».

Κατά τον εισαγγελέα το αίτημά της πρέπει να απορριφθεί και να μην αποφυλακιστεί ούτε με «βραχιολάκι».

Με έναν ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη επέλεξε η Βίκυ Σταμάτη νατοποθετηθεί στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ύστερα από τηναπορριπτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για την αίτηση αναστολήςεκτέλεσης της ποινής της. <Ελεησόν με κύριε, δες εξευτελισιμό τονέσχατο τον κύριο…> ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Άκη

Τσοχατζόπουλου.

Φεύγοντας από το Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση μετις χρυσές μίζες η Βίκυ Σταμάτη περιορίστηκε να πει ότι : «Χειροπέδεςστα χέρια όχι στο στόμα. Τίποτα άλλο, Αποφάσισαν χειροπέδες σταχέρια».

Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πως οι δικαστές θα καταλήξουν σε διαφορετικήαπόφαση δίνοντας της την πολυπόθητη για κάθε κατηγορούμενο δεύτερηευκαιρία, ώστε να βρεθεί και πάλι κοντά στο παιδί της, εκείνηαπάντησε «ευελπιστώ»

Αυτή είναι η ελπίδα, πρόσθεσε ο σύζυγός της Άκης Τσοχατζόπουλος, οοποίος ουσιαστικά υποστήριξε πως η Βίκυ Σταμάτη είναι θύμα πολιτικήςδίωξης.

«Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειωδώς ότι συνεχίζεται η πολιτικήδίωξη, σκληρότατη εναντίθον αθώων ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά οκατηγορούμενος πρώην υπουργός.