Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο από τις αρχές Μαΐου όπου αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, καθώς και μια ακόμη εγχείριση, πάντως η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση και ελπίζει να ξεκινήσει σύντομα την αποκατάσταση, ανέφερε σήμερα το γραφείο του.

Το γραφείο του πρώην καγκελάριου εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του, αντιδρώντας στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο 85χρονος πατέρας της ενοποίησης της χώρας βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε κλινική στη Χαϊδελβέργη.

Το περιοδικό Bunte, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον Κολ, ανέφερε πως τα σχέδια του πρώην καγκελάριου να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις αρχές Ιουνίου είναι υπό αμφιβολία, μετά αφότου του αναγκάστηκε να υποβληθεί σε περαιτέρω εγχείριση στο έντερο.

«Δεδομένων των συνθηκών, η κατάσταση της υγείας του Χέλμουτ Κολ είναι σε καλή», ανέφερε το γραφείο του, επιβεβαιώνοντας ότι μια ακόμη εγχείρηση είναι απαραίτητη μετά την χειρουργική επέμβαση στο ισχίο.

«Στο επόμενο στάδιο σχεδιάζει να μεταβεί στο κέντρο αποκατάστασης για το νέο του ισχίο, κάτι που θα συνδυάσει με διακοπές», σύμφωνα με την ανακοίνωση.