«Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας. Τότε θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες» έγραψε σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Focus ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, αυξάνοντας τις πιέσεις προς την Ελλάδα.

Ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι επείγει να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσει να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας, επεσήμανε.

Ο Ρέγκλινγκ εξήρε σε αυτό το πλαίσιο τις προσπάθειες της Ελλάδας στη διάρκεια του πρώτου προγράμματος βοήθειας: «Η οικονομία αναπτύχθηκε, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, επενδυτές αγόρασαν στα μέσα του 2014 και πάλι για πρώτη φορά ελληνικά ομόλογα», σημείωσε.

Αυτές οι επιτυχίες υποτιμήθηκαν για πολύ καιρό από τη γερμανική κοινή γνώμη, υπογράμμισε ο ίδιος.

Εξάλλου κατέληξε λέγοντας ότι η αρχή «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων» λειτούργησε και σε άλλες χώρες που πέρασαν κρίση, όμως στην Ελλάδα τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα και γι’ αυτό η διαδικασία μεταρρυθμίσεων διαρκεί περισσότερο.