Σαφές μήνυμα για την αδειοδότηση των 24 στοιχηματικών εταιρειών και τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Καμίλ Ζίγκλερ, στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του 2015.

«Η θέση μας για τα αποκλειστικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο είναι γνωστή στην κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αρμοδίους για τα δικαιώματά μας, προς πάσα κατεύθυνση. Εχουμε εμπιστοσύνη στο ελληνικό Δημόσιο ότι θα σεβαστεί τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ στη βάση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και της εθνικής νομοθεσίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζίγκλερ και πρόσθεσε: «Η Ελληνική Δημοκρατία, σεβόμενη τα δικαιώματά μας, θα στείλει ένα σαφές θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές και θα ενισχυθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στην προσέλκυση διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος». Μάλιστα χαρακτήρισε τις συνθήκες που επικρατούν στον διαδικτυακό στοιχηματισμό ως «κατάσταση Μίκι Μάους».   

ΓΙΑ ΤΑ VLTs. Οσον αφορά την ανάπτυξη των VLTs σημείωσε: «Προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε η έναρξη της λειτουργίας τους να πραγματοποιηθεί βάσει του προγραμματισμού μας μέχρι το τέλος Ιουνίου. Είμαστε έτοιμοι τόσο λειτουργικά όσο και επιχειρηματικά».

Μέχρι στιγμής ο ΟΠΑΠ έχει παραλάβει 4.000 παιγνιομηχανές, ενώ έχει ήδη έτοιμα και τα συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες του Gaming Hall και προχωράει στους απαραίτητους ελέγχους σε τεχνικό και λειτουργικό επίπεδο, με στόχο να έχει τεθεί σε λειτουργία ένας σημαντικός αριθμός Gaming Hall μέχρι το τέλος της χρονιάς. Παράλληλα ο ΟΠΑΠ έχει ήδη δεχθεί 7.500 αιτήσεις από ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σχετικά με τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία των VLTs, ο κ. Ζίγκλερ είπε ότι «το ύψος των δημοσίων εσόδων από τα VLTs θα είναι αξιοσημείωτο».