Τη ρητή διαβεβαίωση ότι ο ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο δεν θα αλλάξει την τρέχουσα τουριστική περίοδο επανέλαβε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες του κλάδου, η κ. Κουντουρά υπογράμμισε, ότι μέχρι το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αυτής της χρονιάς δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα και ζήτησε από τους φορείς του τουρισμού να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για μια ωφέλιμη, όπως είπε συμφωνία, με τους εταίρους.

Αναφερόμενη η αναπληρώτρια υπουργός στη στρατηγική της κυβέρνησης στο μέτωπο του τουρισμού, υπογράμμισε ότι στόχος παραμένει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και οι δράσεις για αναζήτησή νέων αγορών τουρισμού.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης υπογράμμισε, ότι στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει ένας από τους δέκα καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως με τη συνεισφορά του να ανέρχεται στο 20%.

Ο κ. Ανδρεάδης ανάφερε, ότι με το πέρας της διαπραγμάτευσης και την επίτευξη συμφωνίας θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί το κράτος σε όλους τους τομείς και στον τουρισμό. «Ακόμα προλαβαίνουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα, ώστε να επιτύχουμε το στόχο της προσέλευσης 25 εκατομμυρίων τουριστών», σημείωσε ο κ. Ανδρέαδης.

Για αυτά που πρέπει να γίνουν, ο κ. Ανδρέαδης ανάφερε ότι παραμένει ζητούμενο ένα δίκαιο σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο, που όπως είπε καθυστερεί λόγω αντιρρήσεων των δανειστών. Η πρόταση του ΙΟΒΕ για flat tax rate 20% θα αποτελούσε ένα μεγάλο άλμα, είπε.

Στην παρέμβαση του ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank Φωκίων Καραβίας σημείωσε, ότι η χρονιά είναι κρίσιμη και έκανε λόγο για την ανάγκη της άμεσης ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους προκείμενου οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να εργαστούν για την προσπάθεια επιστροφής της χώρας στην ανάπτυξη.

Οι μεγάλες προκλήσεις προκλήσεις για τη χώρα, όπως είπε ο κ. Καραβίας είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων. Η εν λόγω τράπεζα τονίστηκε ότι δίνει σημαντική βαρύτητα στην τουριστική βιομηχανία και για το λόγο αυτό η Eurobank έχει σχεδιάσει συνέδριο για τον τουρισμό.

Αργά το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής η ανοικτή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, στην οποία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.