Ικανοποιητικός επιθετικός, γυρολόγος, ετών 27 ήταν το περασμένο καλοκαίρι ο Χρήστος Αραβίδης και αυτό το προφίλ τον συνόδευε όταν ήδη θεωρούνταν από αρκετούς ως περίπτωση ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε αφήσει ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν προκειμένου να πραγματοποιήσει το ξεπέταγμα το οποίο θα του άνοιγε την πόρτα μεγάλης ομάδας. Συνήθως αυτή είναι διεθνώς η μοίρα των περισσότερων παικτών που καβάτζωσαν αυτές τις ηλικίες δίχως να εξιτάρουν με την απόδοσή τους. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, όπως αυτή του προαναφερθέντος.

Υστερα από δύο εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα του Πανιωνίου, για την ακρίβεια τις πιο παραγωγικές του στην Α’ κατηγορία (55 εμφανίσεις – 21 γκολ), ύστερα από άκαρπες περιπλανήσεις ετών, ο Αραβίδης διέκρινε στη συγκυρία της Β’ Εθνικής για την ΑΕΚ την ευκαιρία της ζωής του! Αρνήθηκε τα περισσότερα χρήματα του ΠΑΟΚ, τις ερωτήσεις του Παναθηναϊκού, το πρεσάρισμα δύο ιταλικών συλλόγων, την οικονομική εξασφάλιση που του έδιναν άλλες ομάδες εν συγκρίσει με την πρόταση που είχε από την ομάδα την οποία από παιδί υποστηρίζει. «Μερικές φορές είναι απαραίτητο να κάνεις ένα βήμα πίσω για να πας δύο μπροστά, ειδικά όταν πρόκειται για κάτι που αγαπάς πολύ» εξηγεί στην «ΟΜΑΔΑ» την απόφασή του να ενταχθεί στην Ενωση το καλοκαίρι του 2014 ο ποδοσφαιριστής που πρωτοστάτησε στη διαδικασία επιστροφής της ΑΕΚ στη φυσική θέση της σκοράροντας ώς σήμερα (και ενώ απομένουν τέσσερις αγώνες για τα πλέι οφ) 19 γκολ σε 35 επίσημες εμφανίσεις. Και όμως το κιτρινόμαυρο ξεκίνημά του ήταν ακανθώδες.

Τα γκολ αργούσαν να έρθουν, η γκίνια τον είχε επηρεάσει, η κερκίδα μουρμούριζε, ώσπου ύστερα από ένα ματς στο ΟΑΚΑ, ένας ψύχραιμος και ώριμα σκεπτόμενος οπαδός τον πλησίασε ψιθυρίζοντάς του: «Μην κωλώνεις εσύ, είσαι παλίκαρος. Θα βρεις τον δρόμο σου, πλησιάζει η στιγμή που θα σε αποθεώνουν». Ο επιθετικός της Ενωσης απάντησε με κάτι που έμοιαζε με παραβολή λέγοντάς του «σε ευχαριστώ φιλαράκι, τα αφτιά μου κλείνουν, τα μάτια μου άνοιξαν εδώ και καιρό…».

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ. Εκτοτε ο διακόπτης γύρισε, συνέβη ταυτόχρονα με την αλλαγή του έτους. Ο Αραβίδης πέτυχε τα 17 από τα 19 τέρματά του μέσα στο 2015 και εξελίχθηκε στον πιο σταθερό ποδοσφαιριστή της ομάδας, τον πολυτιμότερό της σχεδόν σε κάθε αγώνα βάσει της δουλειάς του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Με μόλις 130.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές (οι οποίες φθάνουν τις 150.000 με επιμέρους μπόνους) δεν αποκλείεται να είναι ο βασικός φορ της ΑΕΚ και στη Σούπερ Λίγκα, άλλωστε η εμπιστοσύνη εξασφαλίζεται μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις και την απόδοση στα γήπεδα. Ο ίδιος αρνείται να περιαυτολογήσει: «Σεμνά και ταπεινά, έτσι θα συνεχίσω. Πιστεύω στον εαυτό μου αλλά πιο πολύ στην ομάδα. Το μυστικό είναι ότι λειτουργούμε σαν οικογένεια. Αν το χάσουμε αυτό δεν θα είμαι ο Αραβίδης που θέλω και μπορώ να είμαι».