Έκτακτη και επείγουσα ανάγκη επέβαλε την μετακίνηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα στο Αίγιο με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το δε κόστος καυσίμων της συγκεκριμένης πτήσης ανήλθε στο ποσό των 302 ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια της πτήσης ήταν σε ετοιμότητα άλλα τρία ιπτάμενα μέσα για να εξυπηρετήσουν τυχόν ανάγκες διακομιδών.

Τα πώς και τα γιατί της μετάβασης του στο Αίγιο με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας περιγράφει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Η μετάβασή μου στο Αίγιο προέκυψε ως έκτακτη και επείγουσα, αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τον κύριο υπουργό Εθνικής Άμυνας, διότι έπρεπε να συναντηθώ με ρωσική αντιπροσωπεία, η οποία ήδη βρισκόταν στο εργοστάσιο των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και έδειξε ενδιαφέρον για επενδύσεις ή παραγγελίες.

Η συνάντηση σκοπούσε στην ενημέρωση της εν λόγω αντιπροσωπείας, τόσο από εμένα προσωπικά, όσο και από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις δυνατότητας των ΕΑΣ προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας μας, στο πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας», αναφέρει ο κ. Τόσκας και ενημερώνει ότι «το κόστος καυσίμων της συγκεκριμένης πτήσης με ελικόπτερο τύπου Α/109 (το οποίο ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία), η οποία διήρκησε 2,7 ώρες ανήλθε στο ποσό των 302 ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε κάθε περίπτωση δε, καθ΄ όλη τη διάρκεια της, υπήρχε ετοιμότητα άλλων τριών ιπτάμενων μέσων για την εξυπηρέτηση τυχόν αναγκών διακομιδών».

Όπως εξάλλου επισημάνει ο υφυπουργός, από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, μεταξύ άλλων προκρίθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, η ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύσταση Ενιαίου Φορέα Αεροπορικών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, προκειμένου να καθιερωθεί ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας που θα ρυθμίζει τις αεροκομιδές και τις εν γένει αεροπορικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας μεταξύ ΕΔ, ΣΑ και ΕΚΑΒ.

«Ως εκ τούτου επιτρέψατε, τόσο στον κ. ΥΕΘΑ, που ενέκρινε τον τρόπο μετάβασης, όσο και σε μένα, να έχουμε, αφενός μεν, πλήρη εικόνα και γνώση επί θεμάτων χρήσης, λειτουργίας και διαθεσιμότητας των διατιθέμενων μέσων των συναρμόδιων επιχειρησιακών φορέων και, αφετέρου, δεδομένη ευαισθησία σε ζητήματα τακτικής ή κατ΄ εξαίρεση χρήσης των ιπτάμενων μέσων», απευθύνεται στον βουλευτή ο υφυπουργός και τονίζει: «Τέλος, κύριε συνάδελφε, οφείλω να επισημάνω προς πάσα κατεύθυνση, ότι η διαδρομή μου στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας και η συνολική μου παρουσία στον δημόσιο βίο του τόπου, μου υπαγορεύουν να μην ανέχομαι την όποια συντονισμένη και σαφώς κατευθυνόμενο προσπάθεια συκοφάντησης και σπίλωσης του ονόματός μου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από