Τουλάχιστον 37 ένοπλοι και 2 αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στο δυτικό Μεξικό, σε μια περιοχή που λυμαίνονται τα καρτέλ των ναρκωτικών, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

«Ο προσωρινός απολογισμός είναι 37 ένοπλοι και δύο στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας νεκροί» στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Τανχουάτο σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από την πόλη του Μεξικού, ανέφερε αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για έναν προσωρινό απολογισμό.

Η πόλη Τανχουάτο, με πληθυσμό 15.000 κατοίκων, γειτνιάζει με την πόλη Γουρεκουάρο στην πολιτεία Μιτσοακάν, όπου ένας υποψήφιος της Αριστεράς στις δημοτικές εκλογές, πρώην επικεφαλής πολιτοφυλάκων αυτοάμυνας, δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης.

Η πόλη όπου ξέσπασαν οι συγκρούσεις βρίσκεται επιπλέον κοντά στην πολιτεία Τζαλίσκο, όπου η κυβέρνηση έχει αναπτύξει τις τελευταίες εβδομάδες ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να πολεμήσει το καρτέλ ναρκωτικών «Νέα Γενιά Τζαλίσκο» που έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των αρχών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από