Μόλις έναν βαθμό θέλει η ΑΕΚ στα εναπομείναντα πέντε ματς των πλέι οφ προκειμένου να εξασφαλίσει την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα. Και όμως, μια δήλωση του Τραϊανού Δέλλα προκάλεσε συζητήσεις επί συζητήσεων σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα. Ο προπονητής της Ενωσης φέρεται να άφησε αιχμές κατά του ιατρικού επιτελείου της ομάδας και το γεγονός αυτό επισκίασε την επικράτηση επί του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0.

Τι ακριβώς έπραξε ο Δέλλας; Υστερα από δύο χρόνια στη σιωπή, δίχως ποτέ να αντιδράσει για την κριτική, τις πισώπλατες μαχαιριές, τη συνεχιζόμενη προπονητολογία ή το γεγονός ότι η ΑΕΚ έκανε ραντεβού με άλλους τεχνικούς δίχως εκείνος να το ξέρει, τόλμησε να υπερασπιστεί αυτό που ο ίδιος έχει καταφέρει να δημιουργήσει στην ομάδα: το ιδανικό κλίμα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Αυτό που διαλύθηκε δίχως εκείνος να ερωτηθεί για το πώς θα έπρεπε να χειριστεί η ΑΕΚ την ιστορία των τριών που «παραστράτησαν» νυχτοπερπατώντας. Δεν ήταν οι μόνοι, απλώς ο Ρόβας, ο Ντούνης και ο Πεταυράκης συνιστούν τους αδύναμους κρίκους, άρα και τα εύκολα θύματα της υπόθεσης.

Η διαφωνία του Δέλλα συνιστά υγείακαι δικαιώνει όλους όσοι λένε ότι πρόκειται για άνθρωπο που δεν έχει παιδιά και αποπαίδια. Προφανώς και εκείνος γνωρίζει ότι δεν προκύπτει κάποιος κίνδυνος που δεν θα τους έχει μαζί του, η ομάδα έχει ήδη προβιβαστεί στη Σούπερ Λίγκα. Χθες στα Σπάτα έγινε κουβέντα μεγάλης διάρκειας του εκτελεστικού διευθυντή της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον προπονητή. Ο Δέλλας ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν διαφώνησε με την απόφαση της διοίκησης για την περιθωριοποίηση των Ρόβα, Πεταυράκη και Ντούνη, επισήμανε όμως ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα τους.

Οσο για το πρόβλημα των τραυματισμών, όπως είπε και καταπρόσωπο σε όλους τους άμεσους συνεργάτες του, δεν είχε σκοπό να υποδείξει κάποιον ως υπαίτιο, αντιθέτως αναφερόταν στην κακοτυχία κυρίως με τους Μάνταλο και Μπακάκη που υπέστησαν ρήξη χιαστί συνδέσμων.

ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΡ Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εξωδιοικητικός ηγέτης της Ενωσης Δημήτρης Μελισσανίδης είχε προσωπική επαφή με τον ισπανό μεσοεπιθετικό Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος από τον περασμένο Ιανουάριο έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται με όποια ομάδα επιθυμεί, βάσει του ότι το ερχόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Τόσο η πλευρά του ποδοσφαιριστή όσο και εκείνη της ΑΕΚ διέψευσαν το θέμα, ωστόσο υπάρχουν μάτια που τους είδαν να συζητούν σε εστιατόρια των νοτίων προαστίων.