Μέσα σε λίγες ημέρες τελικοί Κυπέλλου σε δύο χώρες. Σε Ιταλία και Ελλάδα. Τι είδαμε στη Ρώμη; Ενα σπουδαίο ματς και κυρίως ατμόσφαιρα γιορτής. Με τους οπαδούς αμφοτέρων των ομάδων να χειροκροτούν τους παίκτες και (κυρίως αυτό) τους φίλους της Λάτσιο να μένουν μέχρι το φινάλε και την απονομή, μολονότι η ομάδα τους ηττήθηκε από τη Γιουβέντους. Πόσο μακριά είμαστε εμείς από τέτοιες εικόνες; Αύριο θα έχουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο ένα παιχνίδι που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Με αρκετό κόσμο. Και όμως, όχι μόνο δεν τυπώθηκαν όλα τα εισιτήρια, όχι μόνο το γήπεδο δεν θα γεμίσει, αλλά πολύ αμφιβάλλουμε αν ο κόσμος συγκινηθεί και μείνει στις θέσεις του μέχρι το τέλος.

Μακάρι να πέσουμε έξω. Ωστόσο η αίσθηση που υπάρχει είναι πως το ευρύ κοινό περισσότερο ασχολείται με τα έξω και όχι με τα εντός του ποδοσφαίρου. Με τις ανακρίσεις. Τους εισαγγελείς. Τις διάφορες υποθέσεις που ακούει σε καθημερινή βάση. Με τους επικείμενους υποβιβασμούς ομάδων και ένα περιβάλλον ολότελα τοξικό. Θα λέγαμε πως αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του εγχώριου ποδοσφαίρου, που κατάφερε να απομακρύνει τους πιστούς του εδώ και κάμποσα χρόνια. Θα τους φέρει πίσω; Δύσκολο. Με τον κίνδυνο, ωστόσο, του Grexit να έχει απομακρυνθεί, ώρα είναι να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι κάτι προς το μέλλον. Οι πρόεδροι επενδύσεις, αληθινές και όχι λόγια του αέρα. Οι παράγοντες της ΕΠΟ μια κίνηση για να ξεδιαλύνουν τα σύννεφα. Και όλοι να βάλουν τέρμα στη νοσηρή κατάσταση.

Γιατί υπάρχουν τραυματισμοί;

Θέμα έγινε με τον τραυματισμό του Μπακάκη, αλλά και τους παλαιότερους των Μάνταλου, Μανιάτη, στο ίδιο γήπεδο, το ΟΑΚΑ. Αρκετοί μιλούν για κακό αγωνιστικό χώρο και ένα γήπεδο με χορτάρι που δεν συντηρείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οντως, το γήπεδο δεν είναι χαλί, ωστόσο μεταξύ των δύο αγώνων που έδωσε η ΑΕΚ υπάρχει μια διαφορά σημαντική: στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν και λαβώθηκαν σοβαρά οι Μάνταλος, Μανιάτης, το χόρτο ήταν στεγνό, ενώ το βράδυ της Τετάρτης είχε βραχεί με στόχο να μην κολλούν τα παπούτσια των παικτών. Παρά ταύτα, είχαμε τον χιαστό του Μπακάκη. Οσοι πιστεύουν στην ατυχία, καλώς. Κάποιοι άλλοι, ψάχνονται.

Σε αναζήτησηγκολκίπερ

Στο Αγρίνιο ορισμένοι επιμένουν πως ο Παναιτωλικός ψάχνει τερματοφύλακα. Και αυτό γιατί στη θέση ενδέχεται να προκύψει κενό, με δεδομένο ότι ο Ράφαελ ίσως δεν συνεχίσει στην ομάδα. Ο συγκεκριμένος κίπερ λέγεται πως ζητεί περί τα 120 χιλιάρικα και οι διοικητικοί το σκέφτονται και το ξανασκέφτονται.

Πρέσινγκγια μπαράζ

Με τον κ. Κοντονή σχεδιάζει να συναντηθεί, σύμφωνα με πηγές, ο κ. Κάλλας, ο άνθρωπος που «τρέχει» το πρότζεκτ του Αρη. Αλήθεια, ποιος ο λόγος; Ο υφυπουργός θα αποφασίσει αν γίνουν ή όχι μπαράζ ανόδου; Πότε, επιτέλους, σκοπεύουμε να μάθουμε στην Ελλάδα να τηρούμε όσα έχουν αποφασιστεί από νωρίς και να μην αλλάζουμε τόσο εύκολα γραμμή πλεύσης;

Πόλο

Δυνατή απλωτή ώστε να κατακτήσει μετά την ευρωπαϊκή και την ελληνική κορυφή έκανε χθες στον Πειραιά ο Ολυμπιακός. Το 9-5 κόντρα στη Βουλιαγμένη ήρθε με εύκολο τρόπο και οι γοργόνες του Παυλίδη είχαν κορυφαία την αρχηγό Μανωλιουδάκη με τρία γκολ. Η συνέχεια στον Λαιμό – τίποτε όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο και μην ξεχνά κανείς πως στη Βουλιαγμένη παλεύουν, ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πήραν δύο ισοπαλίες.