Τέλος στην αναμονή είκοσι χρόνων έβαλε η Γιουβέντους κατακτώντας το πρώτο Coppa Italia μετά το 1995 και το δέκατο στην ιστορία της, που αποτελεί ρεκόρ.

Στον τελικό που φιλοξενήθηκε στο Ολίμπικο οι Μπιανκονέρι νίκησαν τη Λάτσιο 2-1 στην παράταση κάνοντας το νταμπλ και διατηρώντας ζωντανό το όνειρό τους να κατακτήσουν το τρεμπλ.

Η Βέκια Σινιόρα έχει την ευκαιρία να γίνει η δεύτερη ομάδα μετά την Ιντερ το 2010 που θα κατακτήσει τρεις τίτλους σε μία σεζόν, καθώς στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 133ος τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας είχε σασπένς και το στοιχείο του απρόβλεπτου. Στην κανονική διάρκεια η Λάτσιο άνοιξε το σκορ στο 4′ με κεφαλιά του Ράντου για να ισοφαρίσει ο Κιελίνι επτά λεπτά αργότερα.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο 90λεπτο παρουσιάστηκε στο 87′ στη Γιουβέντους, αλλά το γκολ που πέτυχε ο Μάτρι ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση και στο τέταρτο λεπτό ένα σουτ του Τζόρτζεβιτς τράνταξε και τα δύο δοκάρια της εστίας του Στοράρι (ο Μπουφόν κάθησε στον πάγκο).

Αυτό που δεν κατάφερε ο Σέρβος το πέτυχε τελικά ο Μάτρι στο 97′ με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στα είκοσι χρόνια που μεσολάβησαν από την τελευταία νίκη της στο Κύπελλο η Βέκια Σινιόρα είχε ηττηθεί σε τρεις τελικούς, ενώ στο ίδιο διάστημα η Λάτσιο κατέκτησε το τρόπαιο πέντε φορές.