Δύο ποδοσφαιριστές κατάφερε να στείλει η ΑΕΚ στην εθνική ομάδα μέσω της πορείας της στη Β’ κατηγορία και τους έχασε και τους δύο. Μετά τον επιτελικό μέσο Πέτρο Μάνταλο ο οποίος υπέστη πριν από δύο μήνες ρήξη χιαστού, ο ίδιος άσχημος τραυματισμός παραμόνευε στο ΟΑΚΑ και για τον δεξιό μπακ της Ενωσης Μιχάλη Μπακάκη στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου (1-0 η ΑΕΚ με τέρμα του Γροντή στο 49′). Αυτή τουλάχιστον ήταν η πρώτη γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία ο ποδοσφαιριστής των Κιτρινόμαυρων θα παραμείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 5-6 μήνες. Αναμένεται η απόφαση για το πότε θα υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ ουδείς μπορεί να προβλέψει αν αυτή η εξέλιξη θα εξαναγκάσει την ΑΕΚ να αποκτήσει και τρίτο δεξιό μπακ (ήδη της ανήκει ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκο Γκάλο), καθώς το διάστημα αποχής του Μπακάκη θα είναι μεγάλο, ενώ άλλες εναλλακτικές λύσεις δεν προκύπτουν καθώς ο 39χρονος Γεωργέας θα σταματήσει το ποδόσφαιρο, ενώ υπάρχει απόφαση για απομάκρυνση του Ρόβα. Ο τελευταίος είναι ένας από τους τρεις κομμένους λόγω εξωγηπεδικών παραστρατημάτων (Πεταυράκης και Ντούνης οι δύο άλλοι). Ο Τραϊανός Δέλλας διαφοροποιήθηκε με τις «προγραφές» λέγοντας (και στέλνοντας μήνυμα στη διοίκηση) ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να θέτουμε ποδοσφαιριστές εκτός ομάδας. Οι λύσεις είναι περιορισμένες».

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ: ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου 1-0 (Γροντής 49′), Παναχαϊκή – Απόλλων Σμύρνης 4-3 (Τρίγας 47, Κοντοχρήστος 50′, Χοτζάλι 60′, Μαρουκάκης 73′, Ανγκούλο 42′, 75′, 90′), Ηρακλής – Λάρισα 1-0 (Λουκίνας 74′).

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 22, Ηρακλής 19, Απόλλων Σμύρνης 7, Λάρισα 6, Ολυμπιακός Βόλου 4, Παναχαϊκή 3. Η επόμενη αγωνιστική (25 Μαΐου): ΑΕΚ – Ηρακλής, Λάρισα – Παναχαϊκή, Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων Σμύρνης.