Αν θέλουμε να κάνουμε focus στην επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και στην παρουσία του στον τελικό της διοργάνωσης ένα είναι το συμπέρασμα: στηρίχτηκε πολύ στον ελληνικό κορμό του και αυτό ήταν η μαγιά για τη σπουδαία επιτυχία. Από τα ματς με την Μπαρτσελόνα φάνηκε πως οι έλληνες παίκτες τραβούν το κάρο και οδηγούν την ομάδα σε προκρίσεις, και αξίζει να το έχουμε πάντα στη μνήμη μας το συγκεκριμένο σημείο. Γιατί διαχρονικά όσες ομάδες, ανεξαρτήτως αθλήματος, βασίστηκαν στο ντόπιο στοιχείο, όχι μόνο δεν βγήκαν ζημιωμένες, αλλά ταυτόχρονα αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό.

Θέλετε να πάμε στο μακρινό παρελθόν με τους Γκάλη, Γιαννάκη, Φιλίππου στον Αρη και τους ξένους απλά να συμπληρώνουν; Αργότερα ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έκανε πορείες στην Ευρώπη έχοντας μπροστάρη τον Καραγκούνη, κάτι που συνέβη και με τον Ολυμπιακό της εποχής Μπάγεβιτς, όταν και μάζεψε ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην εγχώρια αγορά. Με τον Ομπράντοβιτς ο ΠΑΟ πήγε ψηλά και εκτός από τους Μποντίρογκα ή Γιασικεβίτσιους υπήρχαν (μεταξύ άλλων) οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Φώτσης, Τσαρτσαρής, με κομβικό ρόλο και παρουσία σε κρίσιμα ραντεβού. Ακόμη και η ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90 έχει ως προσόν το μεταξύ των ελλήνων ποδοσφαιριστών δέσιμο.

Τι υποδηλώνουν τα ανωτέρω; Ναι μεν χρειάζονται οι ξένοι με την ξεχωριστή ποιότητα, ωστόσο, ειδικά για ελληνικές ομάδες, το μείζον είναι η ελληνική βάση. Αυτή που μπολιάζει τους πάντες με πίστη για το ακατόρθωτο και επίσης προκαλεί ένα πολύ ενδιαφέρον δέσιμο με την κερκίδα.

Η αγωνία στον Αρη

Κάμπος, Ντομπρασίνοβιτς, Καλαϊτζίδης. Ολο τεχνικούς άλλαζε ο Αρης τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη Β’ –τον πρόλαβε ο Πανσερραϊκός. Και το γεγονός προφανώς συνιστά παταγώδη αποτυχία για μια ομάδα που βρέθηκε στη Γ’ εθνική και λογικά θα έπρεπε να ανέβει τρένο στην παραπάνω κατηγορία. Τώρα το βλέμμα πάει στα μπαράζ, σαφώς όμως η πορεία του Αρη απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί επιτυχημένη και ελπιδοφόρα.

Θολό τοπίο στη Νέα Σμύρνη

Οι φίλοι του Πανιωνίου ασφαλώς και δεν περνούν τις καλύτερες (αθλητικές) στιγμές τους. Δύο ομάδες (μπάσκετ, πόλο) υποβιβάστηκαν και μία (ποδόσφαιρο) κρατήθηκε στο τσακ στην κατηγορία. Η μείωση των μπάτζετ δημιούργησε χαμηλών δυνατοτήτων ρόστερ με αποτέλεσμα την άσχημη κατάληξη. Αλλά στη συγκεκριμένη γειτονιά στηρίζονται πάντα στα ταλέντα που βγάζουν και άρα ευελπιστούν να επανέλθουν σύντομα στην επικαιρότητα. Γιατί αν χάσουν και τον δρόμο της δημιουργίας τότε θα μείνουν με τα λάθη και το μέλλον θα είναι άδηλο.

Διαζύγιο με αιτία

Από χθες επισημοποιήθηκε ότι Παναιτωλικός και Χάβος δεν θα προχωρήσουν μαζί την προσεχή σεζόν. Αυτό συμβαίνει ύστερα από περίπου δυόμισι χρόνια συνεργασίας και άρα ο Αναστασίου του Παναθηναϊκού είναι ρέκορντμαν, καθόσον οδεύει προς την τρίτη προετοιμασία του με το Τριφύλλι. Γιατί, όμως, έφυγε ο Χάβος από το Αγρίνιο; Λέγεται πως του προτάθηκε μείωση αποδοχών, ενώ εδώ και κάμποσο διάστημα αρκετά ακούγονταν για πάγωμα στις σχέσεις του κόουτς με τον ιδιοκτήτη κ. Κωστούλα. Ισως γιατί το φινάλε του Παναιτωλικού στη Λίγκα δεν ήταν το καλύτερο δυνατόν –μπορεί και να περίμεναν κάποιοι είσοδο στα πλέι οφ, που τελικά δεν ήρθε.

Αθανασιάδης

Επανέρχεται στον ΠΑΟΚ. Καιρό έχει να πιάσει μεστή απόδοση, άρα τα επικείμενα play offs είναι παιχνίδια που θα δώσουν ευκαιρία στον επιθετικό να ξαναφανεί. Τα γκολ του χρειάζονται στην Τούμπα.

Φρένο

Για πολλοστή φορά μπήκε στοπ στις μετακινήσεις οπαδών. Εν προκειμένω, του Ηρακλή. Την προσεχή Δευτέρα έχουμε το ΑΕΚ – Ηρακλής στο ΟΑΚΑ που θα διεξαχθεί με την παρουσία μόνο φίλων της ΑΕΚ. Αν και στα αδιάφορα ματς δεν βλέπουμε φίλους και των δύο ομάδων, τι να περιμένουμε στο μέλλον!