Με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, και όχι με τον Αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ θα συναντηθεί τελικά ο ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Καμμένος «λόγω έκτακτου κωλύματος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ θα συναντηθεί με την υφυπουργό Άμυνας Κριστίν Γουόρμαθ» στο Πεντάγωνο.
Στη διάρκεια του ταξιδιού του ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί επίσης με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Βικτώρια Νούλαντ.
Θα έχει ακόμη σειρά επαφών και με Αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις βιομηχανιών με τις οποίες συνεργάζεται η Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

* Θα παρακαθίσει σε γεύμα στο Κογκρέσο με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων

* Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Mac Thornberry

* Θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή Jack Reed επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας

* Θα συναντηθεί με τον βουλευτή Frank Pallone επικεφαλής των Δημοκρατικών της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων

* Θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που του παραθέτει η δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council»

* Θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Βικτώρια Νούλαντ

* Θα συναντηθεί με στελέχη του Ινστιτούτου Hudson και θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις βιομηχανιών με τις οποίες συνεργάζεται η Ελλάδα.

Ήδη είχε επαφές με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους Αμερικανοεβραικών οργανώσεων.

Ανακοίνωση της ΝΔ
Ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, σχετικά με την εικαζόμενη ματαίωση της συνάντησης του Π. Καμμένου με τον αμερικανό ομόλογό του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος αναχώρησε για τις ΗΠΑ, προκειμένου όπως προανήγγειλε, να συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του, χωρίς όμως να είχε σιγουρέψει, όπως φαίνεται, τη συνάντηση!

Πληροφορούμεθα ότι ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ δεν θα ευκαιρήσει να συναντήσει τον κ. Καμμένο, παρά τις … γενναιόδωρες προσφορές του τελευταίου για παραχωρήσεις βάσεων, επισκευές αεροσκαφών ύψους 500 εκ. δολαρίων και εκμετάλλευσης του 30% των μελλοντικών κοιτασμάτων πετρελαίου.

Λυπούμαστε πραγματικά για αυτή την εξέλιξη, που δείχνει, πως τόσο σύντομα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σπατάλησε τόσο κεφάλαιο αξιοπιστίας της χώρας μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από