Το ευρύ κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στηρίζουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών με το πρόγραμμα «Στάση Προσφοράς».

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης αλλά και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

Με το πρόγραμμα «Στάση Προσφοράς», κάθε λεωφορείο, κάθε στάση και κάθε σταθμός που εξυπηρετεί το κοινό των συγκεκριμένων περιοχών θα ενημερώνει τους πολίτες για τα σημεία στα οποία η Μητρόπολη προσφέρει βοήθεια σε όσους υποφέρουν. Μ’ αυτόν τον τρόπο όλοι οι πολίτες, δημότες και κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέα Χαλκηδόνας και του Νέου Ηρακλείου θα μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τη στήριξη που μπορούν να λάβουν, αλλά και να προσφέρουν μέσα από το κοινωνικό δίκτυο που συντονίζει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Οι πολίτες θα μπορούν δηλαδή να βλέπουν έναν αναλυτικό χάρτη με τις διεθύνσεις και τα τηλέφωνα των σημείων στα οποία η Ιερά Μητρόπολη προσφέρει στήριξη. Μάλιστα, θα επισημαίνεται ποιο μέσο μεταφοράς περνάει από εκεί και ποια είναι η πλησιέστερη στάση.

To κοινωνικό δίκτυο προσφοράς της Μητρόπολης Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Το κοινωνικό δίκτυο της Ιεράς Μητρόπολης απαρτίζεται από 22 σημεία, τα οποία περιλαμβάνουν Κέντρα Σίτισης, Κέντρα Προσφοράς Τροφίμων, Ρούχων, Κοινωνικά Παντοπωλεία, 2 Οίκους Ευγηρίας και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Η Μητρόπολη προσφέρει ιατρική φροντίδα, χορηγεί φάρμακα αλλά και τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής και περίθαλψης όπου είναι εφικτό.Στήριξη παρέχεται και στους μαθητές οικογενειών με οικονομικά προβλήματα. Προσφέρονται σχολικά βιβλία, γραφική ύλη αλλά και χρηματική βοήθεια και οποιαδήποτε μέριμνα.

Η υλική ενίσχυση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης απευθύνεται σε όλες τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, «με σεβασμό στην προσωπικότητα, την ελευθερία και το ιερό δικαίωμα κάθε ανθρώπου να τύχει κοινωνικής προστασίας, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, ηλικία, θρήσκευμα και εθνικότητα» όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της Ιεράς Μητρόπολης.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Στάση Προσφοράς» ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ ανέφερε πως είναι αναγκαίο στην εποχή μας «να δημιουργούμε ενέργειες. Ευχαριστούμε τις Συγκοινωνίες Αθηνών και τον Πρόεδρο του Οργανισμού για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα αυτό. Όλοι μας μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στο συνάνθρωπό μας, να σταθούμε πλάι ο ένας στον άλλο, να κάνουμε πράξη την πίστη μας στο Θεό. Διότι Θεός σημαίνει αγάπη και αγάπη σημαίνει να μπορώ να προσφέρω».

Ενημέρωση για το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης θα υπάρχει επίσης στους ναούς, τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, τα ΚΕΠ, τις εμπορικές αλυσίδες και τα καταστήματα. Έτσι, οδικοί χάρτες, καθώς και επικοινωνιακό και ενημερωτικό υλικό θα διανέμονται στους πολίτες που χρησιμοποιούν τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης, παρουσιάζοντας τις στάσεις εκείνες που θα τους φέρουν όχι μόνο κοντά στο σπίτι ή την δουλειά τους, αλλά κοντά και στα σημεία απ’ όπου μπορούν να λάβουν άμεσα τη στήριξη που χρειάζονται.

Η ενημερωτική εκστρατεία «Στάση Προσφοράς» εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών που λαμβάνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών για τη στήριξη δράσεων που ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό της Αθήνας και προωθούν το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, αξιοποιώντας παράλληλα, τις δυνατότητες των Δημόσιων Μέσων Μετακίνησης.