Να κληθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ζήτησε την Τρίτη ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Γκι Φέρχοφστατ, ο οποίος καυτηρίασε την έλλειψη διαφάνειας στις συζητήσεις.

«Ηλθε η στιγμή να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα» τόνισε ο Γκι Φέρχοφστατ με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Έχουμε έλλειψη δημοκρατικότητας και διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ζητά από τους βασικούς πρωταγωνιστές να έλθουν στο Κοινοβούλιο για ενημέρωση. Εννοώ τους κκ Τσίπρα, Ντεϊσελμπλούμ, Γιούνκερ και Ντράγκι», πρόσθεσε.

Ο κ. Φέρχοφστατ εξέφρασε την άποψη ότι η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΚ.

«Ελπίζουμε ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να υλοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ώστε όλοι οι πρωταγωνιστές να έχουν τη δυνατότητα να δικαιολογήσουν τα τεκταινόμενα», κατέληξε ο πρόεδρος της Συμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από