Το 70-68 της Παρασκευής, τα τρίποντα (αλλά και εκείνο το πραγματικά απίστευτο δίποντο) του Βασίλη Σπανούλη και γενικώς η νέα αποτυχία –ύστερα από το 2008 –έκαναν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μοιάζει με κάποιον που τράκαρε σε τοίχο! Οι Ρώσοι είχαν μια εξαιρετική παρουσία σε όλη τη σεζόν, την πιο σταθερή και ποιοτική από κάθε άλλη ομάδα και δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι τους συνέβη στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό!

Το σοκ και ο προβληματισμός ήταν ακόμη μεγαλύτερα από τη στιγμή που άπαντες στη ρωσική ομάδα είναι βέβαιοι ότι ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του προετοίμασαν άριστα την ομάδα, εκείνη λειτούργησε άψογα για 35-36 λεπτά και κατόπιν κατέβασε τις ασφάλειες. Γενικά ο έλληνας προπονητής έχει κερδίσει την εκτίμηση των παραγόντων της ομάδας και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στο πρόγραμμά του θα ανανεωθεί! Το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα ανανεωθεί, ωστόσο είναι πιθανόν να γίνουν σημαντικές αλλαγές.

Η πιο εντυπωσιακή είναι η αποδέσμευση του Μίλος Τεόντοσιτς, παρότι μόλις πριν από 10 μήνες υπέγραψε νέο συμβόλαιο το οποίο λήγει το 2017! Στην ΤΣΣΚΑ υπάρχει δυσαρέσκεια για τη συνεχή αγωνιστική καθίζηση του σέρβου γκαρντ στα φάιναλ φορ και πλέον θα εξετάσουν σοβαρά τον τρόπο να αποχωρήσει από την ομάδα, μολονότι έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο. Επίσης ο Κάιλ Χάινς θα αποτελέσει παρελθόν, όπως επίσης τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν οι Νίκολς, Τζάκσον, ενδεχομένως ο Χριάπα, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο Κιριλένκο θα αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα και φυσικά τι θα πράξει τότε η ΤΣΣΚΑ.

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ Ο ΧΟΡΗΓΟΣ. Αντίθετα στη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, για την οποία θεωρήθηκε επιτυχία η πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στο φάιναλ φορ, δεν μπορεί να γίνουν εκτιμήσεις για τις εξελίξεις. Ολα θα κριθούν από τα δεδομένα που θα ισχύσουν πλέον με τη συμμετοχή της οικογένειας που έχει την ιδιοκτησία της Ούλκερ, βασικού χορηγού της Φενέρμπαχτσε. Εως τώρα η οικογένεια Ούλκερ χρηματοδοτούσε εξ ολοκλήρου την τουρκική ομάδα και τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούσαν φήμες για αποχώρησή τους. Οι πληροφορίες λένε ότι θα παραμείνουν τελικώς κοντά στην ομάδα, αλλά ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ούτε ο βαθμός της μείωσης του μπάτζετ, ούτε ο συσχετισμός στο διοικητικό σχήμα της Φενέρμπαχτσε. Οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν στην ανανέωση του συμβολαίου του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που θα κρατήσει τον ίδιο κορμό και θα επιδιώξει διορθωτικές κινήσεις, για τις οποίες ανάμεσα στους υποψήφιους είναι έλληνες διεθνείς (Σλούκας, Καλάθης) αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους σενάρια.