«Θέμα μερικών ημερών ή κάποιων εβδομάδων, είναι η συμφωνία με τους εταίρους», εκτίμησε, μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

O ίδιος εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα κινείται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης - «έστω και αν δεν μπορούμε να πετύχουμε το 100% των στόχων μας», όπως είπε - και γι' αυτό υποστήριξε ότι «θα εγκριθεί από την πλειοψηφία της Βουλής και σε κάθε περίπτωση από την κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε:

«Η γνώμη μου είναι, πλην απρόοπτου, ότι βαίνουμε προς μια συμφωνία, η οποία θα πρέπει να κλειδώσει τις επόμενες μέρες ή λίγες εβδομάδες και ο στόχος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, που έχει πάρει επάνω του τη διαπραγμάτευση στην κορύφωσή της, είναι να είναι μια συμφωνία ρεαλιστική και βιώσιμη, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανασάνει και να αναπτυχθεί και να βγει το γρηγορότερο σε ένα δρόμο ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και χωρίς να χρειάζεται να ΄χει το χέρι απλωμένο.

» Είμαι βέβαιος ότι μια συμφωνία που θα εισηγηθεί την υπερψήφισή της ο Πρωθυπουργός, εφόσον υπάρξει, διότι αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε γι’ αυτό, θα εγκριθεί και από τη Βουλή και θα στηριχθεί και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι κανένας κορυφαίος και καμία από τις πτέρυγες του κόμματος δεν θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα, δεν θα ευνοήσει τα σενάρια της σύντομης αριστερής παρένθεσης. Αντίθετα , αυτό που βλέπω και εκτιμώ, είναι ότι μια τέτοια συμφωνία θα έχει τη στήριξη όχι μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά και ευρύτερη στήριξη στη Βουλή κι αυτοί που θα μπλέξουν στις αντιφάσεις τους είναι όσοι μέχρι χθες μάς κατηγορούσαν για δραχμή, Βενεζουέλα, χρεοκοπία και τώρα σκέφτονται να καταψηφίσουν .

» Μια συμφωνία που θα εισηγηθεί την υπερψήφισή της ο Τσίπρας στη Βουλή, χρειάζεται οπωσδήποτε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, μέσα από τους κόλπους της ισχύουσας κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη του πλειοψηφία, πιστεύω ότι θα καταλάβει και θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης, ακόμη κι αν κάποιες από τις δεσμεύσεις μας και τους στόχους μας μετατεθούν για λίγο αργότερα, λόγω του ότι σε μια διαπραγμάτευση σκληρή, δεν μπορείς να πετύχεις το 100% των στόχων σου.

» Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει τον κατήφορο, να βάλει τη χώρα σε μια τροχιά αξιοπρέπειας και ανάπτυξης βήμα βήμα. Ο Τσίπρας είναι ο μόνος αριστερός πρωθυπουργός στην ευρωζώνη και την ΕΕ και ο συσχετισμός των δυνάμεων επιβάλει ορισμένες φορές και ελιγμούς. Αλλά ο κόσμος τον στηρίζει, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν πιστεύει ότι ο Τσίπρας είπε ψέματα ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα για να ανέβουμε στα πράγματα. Η ουσία του θέματος είναι ότι, τρεισήμισι μήνες μετά τις εκλογές, παρά τα λάθη, τις αδυναμίες, τις υποχωρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμα πιο πολύ ο πρωθυπουργός, είναι πιο ψηλά από ό,τι στις 25 Γενάρη και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βαδίζουν για τέλος εποχής. Με τη συμφωνία, θα γίνει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα φύγει ο Βενιζέλος, και θα ανοίξει η διαδικασία για την αντικατάσταση και του Σαμαρά (στη ΝΔ)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από