Υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που υπάρξει ζήτημα με την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή, τάχθηκε τη Δευτέρα σε συνέντευξή της στον ΒΗΜΑ FM 99,5 η βουλευτής Aννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είπε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα να στηρίξουμε την κυβέρνηση», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει πρώτα ο Πρωθυπουργός να αποδεχθεί τη λάθος πολιτική που ακολούθησε».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, η βουλευτής της ΝΔ είπε:

«Κατ’ αρχάς, πρέπει να δούμε τη συμφωνία για να τοποθετηθούμε. Αλλά η κουβέντα γίνεται για το ότι εμείς προτρέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει μια συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερο. Αυτό δεν το κάνουμε για εμάς, το κάνουμε για την χώρα, γιατί δεν χρειάζεται νομίζω ότι θα είμαι εγώ αυτή που θα εξηγήσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Εμείς, δεχόμαστε ότι πολύ προσφάτως ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε νωπή λαϊκή εντολή να φέρει μια καλύτερη συμφωνία εντός ευρώ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει μια συμφωνία και θεωρεί ότι έχει εκτελέσει αυτή τη λαϊκή εντολή, τότε εμάς ουσιαστικά δεν μας χρειάζεται για να την περάσει από τη Βουλή. Γιατί κατηγορούμαστε ότι θα διακινδυνέψουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

» Αν ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά, αυτή τη στιγμή, όπως βλέπω ότι η μόνη σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται στο εσωτερικό του (ΣΥΡΙΖΑ), γιατί κάποιοι προφανώς θέλουν ρήξη και κάποιοι δεν θέλουν ρήξη κι έχουν κάνει μια στροφή στο ρεαλισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και εμάς για να στηρίξει αυτή τη συμφωνία για να περάσει στη Βουλή. Είναι εμφανές ότι αυτό θα σημαίνει ότι έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Διότι πιο βασικό από αυτό δεν υπάρχει, πιο βασική προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ απ’ το «θα φέρω μια καλύτερη συμφωνία εντός Ευρωζώνης και ευρώ». Αν έρθει αυτή η ώρα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια συμφωνία, εγώ είμαι αντιπολίτευση, δικαιούμαι να κάνω την κριτική μου και να έχω άποψη, και αν θέλει να ζητήσει τη βοήθεια της αντιπολίτευσης για να στηρίξει τη συμφωνία, για να κρατήσει τη χώρα μέσα στην Ευρώπη, γιατί διακυβεύεται κάτι τόσο μεγάλο, τότε αυτό το οποίο λέμε εμείς είναι ότι θα πρέπει να ομολογήσει ότι απέτυχε. Θα πρέπει να πει ανοιχτά στον ελληνικό λαό ότι δεν ισχύει πλέον το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Στο δια ταύτα, θα πρέπει να είναι ομολογία αποτυχίας από τον κ. Τσίπρα και θα πρέπει να είναι μία άλλη κυβέρνηση. Αυτό είναι το δια ταύτα. Η οποία θα κάνει τις επιλογές αυτές, για να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Γιατί πρέπει εγώ να δεχτώ την καταστροφή του ιδιωτικού τομέα και να δώσω στον ΣΥΡΙΖΑ λευκή επιταγή να πάρει πίσω όποιους θέλει στο Δημόσιο, να διογκώσει τον δημόσιο τομέα, να κάνει τη δική του πολιτική, από τη στιγμή που δεν έχει τη δυνατότητα και δεν θα έχει τη δεδηλωμένη για να κρατήσει την κυβέρνηση; Γιατί πρέπει να το δεχτώ αυτό;

» Αν φτάσουμε μέχρι εκεί, όλοι λένε ότι το ζητούμενο είναι να συνεργαστούμε και κανείς δεν έχει αντίρρηση σε αυτό. Αλλά το να συνεργαστούμε, σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κατηγορεί ως «τρόικα εσωτερικού», «δωσίλογους», «γερμανοτσολιάδες», «Μερκελιστές». Θα πρέπει να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του και θα πρέπει να κάνει έναν έντιμο συμβιβασμό με την αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναιδιατεθειμένη από αυτό το δευτερόλεπτο που μιλάμε για να συνεννοηθούμε για το περιεχόμενο της συμφωνίας».